„Metų knygos rinkimai 2019” @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Metų knygos rinkimai 2019”

Kategorija: Informacija

Lapkričio 26 d. po keturių pamokų gimnazijos skaitykloje susibūrė šiuolaikinės lietuvių literatūros mėgėjai, atėję į renginį, skirtą „Metų knygos rinkimams“. Skaityklos vedėja Janina Pronskienė dalyviams priminė, kad gimnazija jau nuo 2012 metų įsitraukė į šį nacionalinį projektą ir „Metų knygos rinkimai“ tapo tradiciniu renginiu „Džiuge“. Šiemet knygoms pristatyti pasirinkti paauglių kategorijai skirti keturi šiuolaikiniai romanai, kuriuos skaitė I klasių mokiniai su savo lietuvių kalbos mokytojomis. J. Pronskienė išsakė ir visų renginio organizatorių troškimą, kad knygų skaitymas būtų svarbus kiekvienam gimnazistui ir kad knyga taptų kiekvieno asmens gyvenimo dalimi.

Renginį pradėjo Id klasės mokinės Miglė Daukšaitė ir Emilė Skabickaitė, kurios pristatė Ilonos Ežerinytės knygą „Skiriama Rivai“, jas ruošė mokytoja Rasa Dobrovolskytė – Veitienė. Po to kalbėjo mokytojos Astos Ruikienės mokiniai iš Ib klasės: Goda Dambrauskaitė, Andželika Terasaitė ir Vilius Kaunas, jie aptarė Vytauto V. Landsbergio knygą „Žalčių karalienė“. Mokytojos Aušros Ramančauskienės Ic klasės mokiniai Luka Stonkutė, Rojus Špiliauskas, Deimantė Miniotaitė ir Eisvydas Budreckis smagiai ir naudodami skaidres pristatė Audronės Meškauskaitės ir Aurinos Venislovaitės knygą „Istorijos skanėstai“. Renginį baigė mokytojos Andželos Valuckienės Ia klasės mokinės Ieva Ramančauskaitė ir Kamilė Vaitkutė, kurios papasakojo apie Kotrynos Zylės romaną „Sukeistas“.

Skaityklos vedėja padėkojo visiems dalyviams ir paragino perskaityti šiuos naujus romanus bei balsuoti „Metų knygos rinkimuose“. Šių knygų turime po dvi, nes vieną komplektą gimnazija laimėjo dalyvaudama projekte, o kitą komplektą įsigijo gimnazijos direktoriaus M. Sabaliausko iniciatyva.

Primename, kad už labiausiai patikusią knygą balsuoti galima vienu iš būdų: ar interneto svetainėje metuknyga.lt, ar elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt, ar paštu adresu „Metų knygos rinkimams“, Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 01109 Vilnius. Balsuoti galima iki 2020 m. vasario 14 d.

Organizatoriai