Baltosios lazdelės diena @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Baltosios lazdelės diena

Kategorija: Renginiai

Spalio 15 d. minima Baltosios lazdelės diena. Šią dieną organizuojami įvairūs renginiai, siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių su regėjimo negalia problemas, informuoti apie regos sutrikimo priežastis. Atmintinos dienos simboliu yra laikoma baltoji lazdelė – vienas pagrindinių įrankių, kuriuo naudojasi regėjimo negalią turintis žmogus.

Š.m. spalio 10 d. į mūsų gimnaziją atvyko Lietuvos aklųjų bibliotekos Klaipėdos padalinio vyr. bibliotekininkė Daiva Ziemelienė ir „Biochemikos centro“ pardavimo vadybininkė Marta Černiavskaja. III klasių mokiniai buvo supažindinti su Brailio raštu šiuolaikine kompiuterine technika, kuri gali padėti akliesiems skaityti ir bendrauti. Naudodamiesi tokiomis programomis aklieji gali naršyti internete. Yra sukurti specialūs Brailio rašto ekranai, leidžiantys „matyti“ tekstą. Taip pat sužinojome, kad aklieji turi savo sporto šaką – golbolą. Įdomu tai, kad Lietuvos golbolo rinktinė yra Europos čempionė ir pripažįstama kaip viena iš stipriausių pasaulyje!

Šiomis dienomis daugėja žmonių su regėjimo problemomis. Didelę įtaką turi mūsų gyvenamoji aplinka: mobilieji telefonai, televizoriai, kompiuteriai. Turime prisiminti, kad mūsų akys yra vienas iš svarbiausių žmogaus jutimo organų, todėl turime jas saugoti.

Emilija Mackevičiūtė