Tarptautinei nerūkymo dienai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Tarptautinei nerūkymo dienai

Kategorija: Informacija

Kiekvienais metais trečiąjį lapkričio ketvirtadienį minima Tarptautinė nerūkymo diena. Lapkričio 20-ąją ji paminėta ir mūsų gimnazijoje: vyko konkursas „Mitai ir faktai apie rūkymą“, kurio tikslas – atkreipti mokinių dėmesį į rūkymo žalą, skatinti gyventi sveikai.

Konkurse dalyvavo visų pirmųjų klasių mokinių komandos, po šešis dalyvius kiekvienoje. Konkursas prasidėjo peržiūra filmuotos medžiagos apie elektronines cigaretes, paneigiant mitą, kad jos ne tokios pavojingos kaip įprastos. Po to komandoms reikėjo raštu atsakyti į pateiktus klausimus, komisijos nariai vertino ir skaičiavo balus. Paskutinė užduotis buvo judri ir nuotaikinga. Užduoties dalyviai turėjo kuo greičiau pripūsti balioną ir juo nupūsti sustatytus keturis vienkartinius indelius. Konkursą laimėjo Id klasės komanda, nors visos komandos buvo stiprios ir parodė geras žinias.

Telšių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro prizais buvo apdovanoti laimėtojai, mokiniai, atsakę teisingai į užduotus jiems klausimus, ir visi tie, kurie prisidėjo prie šio renginio organizavimo.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė
Socialinė pedagogė Asta Lapinskienė