„Sniego gniūžtė“ „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Sniego gniūžtė“ „Džiuge“

Kategorija: Renginiai

Gruodžio 7-9 dienomis Telšių „Džiugo” gimnazijoje vyko prevencinė jaunimo stovykla „Sniego gniūžtė” (toliau SG). Prie Telšių prisidėjo ir Šiaulių skyriaus J. Janonio gimnazijos mokiniai bei atvyko dalyvių iš Joniškio, Luokės, Kuršėnų ir net Klaipėdos!

Renginys startavo penktadienio vakarą. Vyko atidarymas, susipažinimas, užsiėmimai mažosiose grupelėse, smagūs žaidimai. Dalyviai buvo supažindinti su alkoholio, tabako, psichotropinių medžiagų žala organizmui bei vartojimo pasekmėmis. Šeštadienį laukė dar daugiau veiklos: įvairios diskusijos, paskaitos, kurios toli gražu nebuvo nuobodžios. Vakare vyko tradicinė SG olimpiada ir grupelių šokių maratonas. Po didelio gerų emocijų pliūpsnio sekė kiek rimtesnis žvakių vakaras. Prarėktais balsais, pagauti nuovargio, dalyviai po vieną užmerktomis akimis buvo atvesti į aktų salę ir pasodinti prie magiškos didelės snaigės. Čia kiekvienas galėjo išsakyti savo mintis, patyrimus, padėkoti. Po to iki 4 valandos ryto buvo galima bendrauti.

Sekmadienis prasidėjo mankšta prieš pusryčius, vėliau aktų salėje visų laukė liūdnoji dalis – atsisveikinimas, kada buvo perskaityti vieno ypatingo žmogaus žodžiai. AČIŪ, Ryti. Pačioje pabaigoje buvo be galo daug ašarų. Mes tapome viena didele šeima, su kuria buvo sunku išsiskirti.

Ir pabaigai… Jeigu tik atsirastų galimybė – visada dalyvauk „Sniego gniūžtėje“. Tai kažkas, ką sunku apsakyti žodžiais.

Ieva Žutautaitė, Neringa Prušinskytė