Respublikinis renginys Žemaitės gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Respublikinis renginys Žemaitės gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

Mūsų mokinių komanda sausio 16 d. dalyvavo respublikiniame užsienio kalbų (anglų-rusų-vokiečių) komandinio kūrybiškumo renginyje, kuris vyko Telšių Žemaitės gimnazijoje. Šis renginys buvo skirtas Lietuvos valstybės ir Žemaitės gimnazijos šimtmečiui. Jame dalyvavo 5 komandos – gimnazistai iš Klaipėdos, Mažeikių ir Telšių.

Mokiniai turėjo paruošti namų darbus – kūrybiškai pristatyti savo gimnaziją ir surasti informacijos apie Žemaitės gimnaziją. Po smagių prisistatymų visos komandos dalyvavo žaidime „Taip ir ne“, kur reikėjo parodyti savo užsienio kalbų išmanymą, greitą reakciją, komandinio darbo įgūdžius bei pademonstruoti, ką sužinojome apie šeimininkų gimnaziją. Kūrybinė užduotis buvo linksmiausia – reikėjo pavaizduoti, kaip suvaldyti triukšmingą klasę, kur mokiniai kalba skirtingomis kalbomis. Mūsų komandoje pasižymėjo drąsiausi – Laurynas ir Enrique (jis kalbėjo net olandiškai).

Renginio dalyviai turėjo progos parodyti save ir pamatyti kitus bei palyginti savo užsienio kalbų žinias. Vertintojų komisija ir mokinius ruošę mokytojai pasidžiaugė gražia mokinių tartimi, ypač vokiečių ir rusų, juk tas kalbas moka vis mažiau žmonių. Anglų kalba kalbantys lyg ir nieko nebestebina. Buvo ir tokių mokinių, kurie gražiai kalbėjo visomis trimis kalbomis. Iš tiesų yra į ką lygiuotis. Kaip visada, nugalėjo draugystė ir įgyta patirtis.

Mokytojos Audronė Alšauskaitė, Regina Vidrinskienė, Virginija Norkienė