Po literatūrinę Žemaitiją @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Po literatūrinę Žemaitiją

Kategorija: Informacija

Spalio 11 dieną IVa klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytoja Andžela Valuckiene vyko į edukacinę ekskursiją po literatūrinę Žemaitiją – aplankė Šarnelę, Žemaičių Kalvariją, Židikus. Ir per netradicinę pamoką gilino žinias apie rašytoją Šatrijos Raganą ir poetą Vytautą Mačernį.

Pirmiausia nuvykome į Šarnelę prie V. Mačernio kapo ant gimtinės kalnelio, apžvelgėme poetinį gamtovaizdį, skaitėme iš „Metų sonetų“ ir ištraukas iš laiškų. Vėliau užsukome į V. Mačernio muziejų Žemaičių Kalvarijoje, stabtelėjome poeto žūties vietoje. Tada keliavome į Židikus, į Šatrijos Raganos muziejų, kur gidė detaliai papasakojo apie rašytojos labdaringą veiklą ir kūrybą, skaitėme ištraukas iš apysakos „Sename dvare“ ir atsiminimų. Taip pat aplankėme rašytojos kapą koplytėlėje, uždegėme žvakutę.

Taigi, per šią ekskursiją ne tik sužinojome daug išsamiau apie Vytauto Mačernio ir Šatrijos Raganos gyvenimą ir kūrybą, bet ir puikiai praleidome laiką gamtoje, pasidžiaugėme paskutinėmis šiltomis rudens dienomis.

Goda