„Pasirink ir judėk!“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Pasirink ir judėk!“

Kategorija: Informacija

Lietuvoje rugsėjo 16 – 22 d. vyksta Europos judumo savaitė. Šiemet šios savaitės šūkis yra „Pasirink ir judėk!“ Šiuo šūkiu siekiama paskatinti žmones daugiau eiti pėsčiomis, važiuoti dviračiu, naudotis viešuoju transportu, nes taip sumažėja neigiamas transporto poveikis aplinkai ir gyventojų sveikatai.

Gimnazijoje taip pat vyko Europos judumo savaitės renginių, kuriuos inicijavo gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas. Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Romualda Galinauskienė pakvietė mokinius kuo daugiau judėti, nes tai yra vienas iš sveikos gyvensenos principų. Sporto salėje įvyko draugiškos tinklinio varžybos tarp mokinių ir mokytojų. Šokio mokytoja Laima Šiaudkulienė aktų salėje mokinius mokė šokio judesio muzikos ritmu, nes ritmiškai judant žmogaus organizmas gamina geros nuotaikos hormoną serotoniną.

Aktyviausi Judumo savaitės renginių dalyviai buvo apdovanoti Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro prizais. Visi suprantame, kad judėjimas gali tapti malonia veikla, puikia laiko praleidimo priemone, bendravimu ir sveikatos šaltiniu.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė