„MES PAREISEM“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„MES PAREISEM“

Kategorija: Informacija

„Nenaudojama geležis rūdija, stovintis vanduo sudūsta arba užšąla, o žmogaus protas nenaudojamas nyksta,“- teigia vienas garsiausių visų laikų filosofų ir menininkų Leonardas da Vinčis. Tad Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės komanda „MES PAREISEM“ neleidžia sau apsnūsti, nuolat suremia savo galingus protus „Protų kautynėse“, kad lavintųsi bei tobulėtų.

„Protų kautynės“ – tai smagus ir naudingas komandinis žaidimas, kurio tikslas – atsakyti į kuo daugiau pateiktų klausimų. Į šį žaidimą susirenka daug žinantys ir sužinoti norintys, smalsūs žmonės, kurie turi atsakyti į originalius ir įdomius, rimtus ir suktus klausimus iš įvairių gyvenimo ir mokslo sričių. Šį pavasarį „Protų kautynės“ organizuotos Telšių svečių namuose „Sinchronas“. Žaidimą sudarė keturi turai, kurie vyko kiekvieną kovo ketvirtadienį. Kiekviename etape buvo penkių rūšių klausimų. Šiemet žaidimas išsiskyrė tuo, kad kiekviename ture buvo etapas, kurio klausimai buvo susiję su Lietuva norint paminėti mūsų valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Be to, ture buvo dar keturi etapai: įvairių klausimų, sugalvotos temos, vaizdinių ir muzikinių klausimų. Šiemet pavasario sezone savo jėgas išbandė net trylika komandų, bet laurus skynė ne visos. Trečioji vieta atiteko komandai „Quatro“, antrąją vietą pelnė „Vakarė“, o pirmąją vietą pelnytai laimėjo komanda „MES PAREISEM“, kurią sudarė Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės nariai. Pavadinimas tiksliai byloja apie „džiugiečių“ nusiteikimą, nes ši komanda tikrai parėjo su dideliu trenksmu ir nuo antrosios vietos atsiplėšė net septyniolika taškų. „MES PAREISEM“ nariai: „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas ir informatikos mokytojas Romas Ubartas, buvę gimnazistai – Telšių raj. savivaldybės tarybos narys Almantas Lukavičius ir KTU studentas Justas Meškys, IIIa gimnazijos klasės mokinys Paulius Pronckus.

Visi „Protų kautynių“ dalyviai turiningai praleido laiką, išjudino savo protus bei smagiai pavakarojo, o pavasario sezonui pasibaigus laukia rudens, kai grįš dar labiau pasikaustę žiniomis ir vėl galės susiremti šaunioje kovoje!

Paulius Pronckus