Kelionė į Taliną ir Tartu @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kelionė į Taliną ir Tartu

Kategorija: Informacija

Balandžio 27-28 dienomis „Džiugo“ gimnazistai vyko į edukacinę kelionę į Estiją. Ten aplankė Talino Lennusadam (Hidrolėktuvų uosto) muziejų, kur galėjo pabandyti suvaldyti lėktuvą, naudodami realaus skrydžio simuliacinę programą, bei apžiūrėti garsųjį geltonąjį „submariną“, kurio viduje įrengta nedidelė kino salė. Nemažoje įvairių laivų ekspozicijoje saugoma ir vienintelio vietinės gamybos laivo nuolaužos, išlikusios iš viduramžių, ir įspūdingas estų povandeninis laivas „Lembit“, o muziejaus uoste galima buvo pamatyti tikrų laivų ir net užlipti į jų denį. Po to mokiniai susipažino su gražiuoju Talino senamiesčiu.

Kitą dieną laukė pažintis su Tartu miestu ir apsilankymas Mokslo centre AHHAA. Daugiau kaip 3000 kvadratinių metrų teritorijoje yra kelios salės: technologijų, vandens, gyvosios gamtos, matematinės ekspozicijos ir kt. Vienas iš labiausiai akį traukiančių eksponatų – 8 metrų aukštyje įrengtas dviratis ant lyno. Juo važiuojant nukristi neįmanoma, nepaisant to, išbandyti drįsta ne visi. Kelionės dalyviai taip pat galėjo pabandyti pereiti veidrodžių labirintą, stebėti, kaip susiformuoja tornadas, kaip iš kiaušinio išsirita viščiukas, koks gyvenimas vyksta didžiuliame skruzdėlyne ir kt.

Mūsų gimnazistai džiaugėsi ne tik išvykę į kitą šalį, susipažinę su mokslo naujovėmis bei istorija, bet ir susipažinę, pabendravę su Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokiniais, kartu vykusiais į kelionę.

Isidora Stonienė