Išrinktas XV gimnazijos mokinių prezidentas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Išrinktas XV gimnazijos mokinių prezidentas

Kategorija: Informacija

Dvejus metus „Džiugo“ gimnazija turėjo aktyvią mokinių prezidentūrą, kurios prezidentė – Paulina Garbinčiūtė. XIV prezidentūros kadencijai einant į pabaigą, paskelbtos naujo mokinių prezidento paieškos. Prašymus pateikė du gimnazijos trečiokai – Paulius Kačinskas ir Paulius Pronckus. Per visą agitacijos laikotarpį kandidatai viešai pristatė savo programą ir tikslus, savo komandą, vyko debatai mokykloje ir virtualioje erdvėje. Vasario 27 d. organizuoti rinkimai. Suskaičiavus balsus patvirtinta, kad XV mokinių prezidentu „Džiugo“ gimnazijoje tapo Paulius Kačinskas.

Kovo 7 d. gimnazijos bendruomenė rinkosi į iškilmingą naujojo mokinių prezidento inauguraciją. Renginys prasidėjo įnešus Lietuvos ir gimnazijos vėliavas bei sugiedojus himnus. Sveikinimo žodį tarė ir visus su artėjančia Kovo 11-ąja pasveikino gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas. Rinkimų komisijos narė Rūta Kukanauzaitė pristatė rinkimų informaciją: balsavo 270 rinkėjų, iš kurių 66,6% balsavo už Paulių Kačinską, o 33,3% rinkėjų palaikė Paulių Pronckų. Dabar jau buvusi gimnazijos mokinių prezidentė Paulina Garbinčiūtė pateikė savo kadencijos ataskaitą bei padėkojo savo komandai už buvimą kartu ir nuveiktus darbus. Vėliau iškilmingai prisiekti buvo pakviestas Paulius Kačinskas, lydimas savo komandos. Naujasis prezidentas padėkojo visiems už tai, kad „Džiugo“ bendruomenė pasitikėjo juo ir suteikė galimybę prisidėti prie gimnazijos gerovės. Buvo pristatyta ir visa XV prezidentūra: Kotryna Igarytė, Rugilė Laurinavičiūtė, Ieva Žutautaitė, Monika Radavičiūtė, Aistė Bukinaitė, Ieva Kerpauskytė, Aurimas Vitkus, Paulius Pronckus, Mykolas Turskis ir Dominykas Sabaliauskas.

Naująją prezidentūrą pasveikino gimnazijos administracija ir atvykusi mokinių prezidento šeima. Gražią šventę vainikavo Virminos Steckytės atlikta daina. Visa „Džiugo“ bendruomenė sveikina XV prezidentūrą ir linki sėkmės šimtmečio prezidentui Pauliui Kačinskui!

Rūta Kukanauzaitė