Iš rusų kalbos olimpiados – ne tuščiomis rankomis @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Iš rusų kalbos olimpiados – ne tuščiomis rankomis

Kategorija: Informacija

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet vasario 13 d. įvyko 25-osios Lietuvos mokinių rusų kalbos olimpiados rajono etapas 8-11 klasių mokiniams. Visus, norinčius išbandyti savo žinias ir gebėjimus, šįkart priėmė ,,Atžalyno“ progimnazija. Džiugu, kad iš mūsų gimnazijos norą dalyvauti olimpiadoje pareiškė net dešimt I-III klasių mokinių. Jiems pasiruošti padėjo mokytojos Virginija Norkienė, Regina Vidrinskienė ir Daiva Mendeikienė.

Olimpiados dalyviai turėjo atlikti įdomias, bet nelengvas užduotis. Kad jas įveiktų, jiems reikėjo žinių iš dailės, istorijos, krašto pažinimo, rusų literatūros ir kalbos. Be to, mokėti parašyti laišką ar samprotavimo rašinį. Užduotys pareikalavo iš dalyvių kūrybiškumo, kritinio mąstymo ir bendro išprusimo.

Mes, mokytojos, džiaugiamės savo mokinių pasiekimais šioje olimpiadoje. IId klasės mokinė Gabija Lukošiūtė savo amžiaus grupėje laimėjo I vietą. Nuo jos tik 0,5 taško atsilikęs Aleksandras Simonenko – antrąją. Ib klasės mokinė Vitalija Momgaudytė devintokų grupėje užėmė III vietą. Dėkojame visiems mokiniams, dalyvavusiems olimpiadoje, ir sveikiname prizinių vietų laimėtojus.

Rusų/ vokiečių kalbų mokytoja R. Vidrinskienė