„Emocija+“ programos paskaita @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Emocija+“ programos paskaita

Kategorija: Informacija

Gimnazijos mokinių savivaldos nariai Paulius, Ieva, Kotryna, Rugilė, Aistė, taip pat IIe klasės mokinė Gabija bei etikos mokytoja Vilma Žutautienė kovo 17 dieną dalyvavo paskaitoje „Emocinė aplinka šiuolaikinėje mokykloje”, kuri vyko Telšių Žemaitės gimnazijoje.

Paskaitą skaitė ir į klausimus atsakė bei įtraukė į diskusiją tiek mokinius, tiek tėvus ir mokytojus inovatyviausiu kalbų pedagogu Lietuvoje išrinktas Kauno jėzuitų gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojas Mindaugas Grigaitis. Ši paskaita – tai Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS) metinės programos „Emocija+“ dalis. Programos tikslas – vykdant įvairias veiklas mokyklose kurti emocinę aplinką, palankią kiekvienam bendruomenės nariui. LMS Telšių rajono mokinių parlamentas taip pat prisideda prie „Emocija+“ veiklų vykdymo.

Per paskaitą išgirdome daug susimąstyti verčiančių dalykų apie mokinių, mokytojų, tėvų santykius, tačiau ne tikslių receptų, kurių bendraujant tarpusavyje net negali būti. Svarbiausias mūsų visų tikslas – stiprios vietos bendruomenės, gebančios išugdyti kritiškai mąstantį, plataus požiūrio, laisvą, kuriantį, bendradarbiaujantį, empatišką žmogų, ne „sėkmingą narcizą“. Žinoma, tai lėtas ir sunkus darbas, tačiau tai būtų mūsų visų stiprybė su kiekvieno asmenine atsakomybe.

Etikos mokytoja Vilma Žutautienė