„Džiugo“ gimnazija – PenPal Schools projektų narė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ gimnazija – PenPal Schools projektų narė

Kategorija: Informacija

Kaip galvojate, ar rasti draugų Meksikoje, Danijoje, Gvatemaloje, Turkijoje, Brazilijoje, JAV ar kitoje pasaulio valstybėje yra lengva? IIa klasės mokiniai atsakytų teigiamai, nes jie jau rado – mokykla įsijungė į tarptautinę PenPal Schools bendruomenę, kurioje kartu mokosi ir vieni kitus pažįsta 168 valstybės, daugiau kaip 100.000 mokinių ir 15.000 mokytojų.

PenPal Schools (susirašinėjančios ir draugaujančios mokyklos) bendruomenė buvo įkurta JAV 2012 metais. Jos tikslas – padėti mokiniams pažinti kitų tautų kultūras, suprasti, kokios temos svarbios pasaulyje, kaip ir kuo gyvena jų bendraamžiai. Tai padaryti jie gali įsitraukę į vieną iš daugelio projektų, siūlomų PenPal Schools tinklapyje. Prisijungus ir atlikus parengiamąją užduotį, kiekvienam mokiniui organizatoriai randa po 4 draugus iš įvairių šalių, su kuriais dirbdami komandoje jie kartu atlieka įvairias užduotis, susidraugauja, lavina savo kompiuterinį raštingumą, toleranciją ir, žinoma, anglų kalbos gebėjimus. Šiuo metu IIa klasės mokiniai dalyvauja projekte „World Explorer“ (Pasaulio tyrinėtojas), kuris truks 6 savaites ir kur sužinos apie draugų šalių istoriją, tradicinius patiekalus, bendraamžių kasdienybę ir laisvalaikį, literatūrą ir meną, popkultūrą. Be abejo, papasakos apie save ir savo šalį.

Tinklapio kūrėjai ir projektų organizatoriai atsakingai žiūri į mokinių saugumą internete, todėl nėra taip paprasta tapti jų nariais. Kai prisijungti bando nauja mokykla, mokyklos direktoriui tenka atsakinga užduoti – vaizdo pokalbio metu patvirtinti mokyklos ir dalyvaujančio mokytojo tapatybę. Ačiū mūsų gimnazijos direktoriui Mindaugui Sabaliauskui, kuris puikiai susitvarkė su užduotimi ir susisiekęs su p.Jessica Altounian (JAV) patvirtino, kad „Džiugo“ gimnazija bus patikima projektų partnerė.

Anglų kalbos mokytoja I.Benikienė