Akcijos „Valanda su knyga 2018“ renginiai @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Akcijos „Valanda su knyga 2018“ renginiai

Kategorija: Renginiai

„Džiugo“ gimnazijoje didelis dėmesys skiriamas knygų skaitymui, kuris daro įtaką jauno žmogaus asmenybei, ugdo jo vertybines nuostatas. Todėl per mokslo metus vyksta ne vienas renginys, skatinantis gimnazistus skaityti.

Pirmiausia norėtume paminėti įdomų projektą „Metų knygos rinkimai 2018″. Jį organizavo bibliotekininkės Janina Pronckienė ir Aušra Vaičiulienė. Renginio vedėjai – Virmina Steckytė ir Paulius Pronckus. Paauglių kategorijoje buvo pristatomos penkios knygos: lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Andželos Valuckienės mokiniai pristatė Lauros Varslauskaitės knygą „Mano didelis mažas Aš”, mokytojos Aušros Ramančauskienės mokiniai – Renatos Šerelytės „Žvaigždžių medžiaga”, mokytojos Astos Ruikienės mokiniai – Dainos Opolskaitės knygą „Ir vienąkart, Riči” . Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Sigita Naglienė įdomiai aptarė Ramutės Skučaitės poezijos knygą „Tai priimkit, kas priklauso”. Renginiui einant į pabaigą buvo užduodami klausimai ir už teisingus atsakymus dalijami prizai. Gražia smuiko melodija renginį užbaigė Virmina Steckytė.

III –IV klasių mokiniams paskaitą „Literatūra – raktas į mąstymo ir vertybių ugdymą“, skirtą skaitymo akcijai „Valanda su knyga 2018“, skaitė Petras Gedvilas, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos lietuvių kalbos mokytojas, internetinės svetainės „Lituanistų miestelis“ įkūrėjas. Jį į mūsų gimnaziją pakvietė bibliotekininkė Janina Pronckienė. Lektorius įtaigiai pristatė aktualiausias temas, kurios plėtojamos programiniuose kūriniuose, davė patarimų, kaip rašyti samprotavimo rašinius, sudomino kūrybiniais darbais. Be to, mokytojas P. Gedvilas pristatė ir žymaus Lietuvos filosofo Vydūno asmenybę. Ši netradicinė literatūros pamoka buvo įdomi ir naudinga.

Bičiulystė su knyga vertinga. Garsus Lietuvos dainininkas, muzikantas Andrius Mamontovas sakė: „Jeigu norite gražiai ir turtingai gyventi, turite skaityti knygas.“

Rugilė Pronckutė, Gerda Skabickaitė, IIc kl. mokinės