Akcija „Obuolys vietoj cigaretės“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Akcija „Obuolys vietoj cigaretės“

Kategorija: Informacija

Š.m. gegužės 31 d. „Džiugo“ gimnazijoje buvo paminėta Pasaulinė diena be tabako ir dalyvauta akcijoje „Obuolys vietoj cigaretės“. Į šią akciją buvo įtraukta visa gimnazijos bendruomenė, o ją organizuoti padėjo gimnazijos prezidentūros atstovai.

Gegužės 31-oji minima kaip Pasaulinė diena be tabako. Jau antri metai šią dieną organizuojama akcija „Obuolys vietoj cigaretės“, kurios tikslas yra apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo bei pasyvaus rūkymo sukeliamų pavojų. Nėra nė vienos žmogaus organų sistemos, kuriai nekenktų rūkymas. Nekenksmingų cigarečių taip pat nėra.

Gimnazijos prezidentūra mokiniams ir gimnazijos darbuotojams dalijo lipdukus, pažymėtus užrašu „Padaryk kažką nuostabaus“, įteikė kiekvienam po obuolį, kaip sveikos gyvensenos simbolį, ir platino informacinius lankstinukus, verčiančius susimąstyti apie rūkymo žalą. Sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė, socialinės pedagogės Asta Lapinskienė ir Kornelija Krupovienė su akcijos dalyviais diskutavo, kaip formuoti sveikesnio gyvenimo nuostatas ir įgūdžius, kaip didinti mokinių atsparumą žalingiems įpročiams. Visi akcijos dalyviai sutarė, kad mesti rūkyti verta bet kuriame amžiaus tarpsnyje.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė