Pažintinė edukacinė kelionė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pažintinė edukacinė kelionė

Kategorija: Informacija

Gegužės 22 d., pirmadienį, IIa klasės mokiniai ir puikiai besimokantys bei pavyzdingai lankantys pamokas gimnazistai vyko į istorinę – literatūrinę ekskursiją po senąsias Lietuvos sostines. Mokinius lydėjo istorijos mokytoja N.Laukaitienė ir lietuvių kalbos mokytoja A.Valuckienė.

Jau važiuodami Kauno link, mokiniai buvo įtraukti į žaidimą: turėjo atsakyti į istorinius bei literatūrinius klausimus ir taip rinkti taškus (geriausieji buvo apdovanoti ekskursijos pabaigoje). Pirmoji ekskursijos stotelė – Kernavė. Mokiniai grožėjosi pasakišku vasarėjančios gamtos vaizdu, atsiveriančiu nuo piliakalnių, bei išklausė antrokų deklamuojamų eilėraščių apie senąją Kernavę. Gimnazistai stengėsi užkopti ir apeiti visus penkis piliakalnius bei apžiūrėjo viduramžių amatininkų miestelį. Antroji kelionės stotelė – Trakai. Ekskursantai domėjosi Trakų pilies muziejaus eksponatais, susipažino su karaimų gyvenimo papročiais ir tikėjimu, net paskanavo tradicinio jų patiekalo – kibinų. Taip pat laisvą laiką išnaudojo mėgaudamiesi vandens pramogomis, vaikščiodami siauromis miestelio gatvelėmis ar gražiai sutvarkyta Galvės ežero pakrante. Stabtelėję Kauno „Megoje“ visi linksmai pabaigė ekskursiją.

Ekskursijos dalyviai džiaugiasi patirtais įspūdžiais ir gautomis žiniomis bei ypač dėkoja gimnazijos direktoriui už galimybę nemokamai aplankyti senųjų sostinių muziejus.

Erika Barauskytė