Pasaulinės sveikatos dienos paminėjimas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pasaulinės sveikatos dienos paminėjimas

Kategorija: Renginiai

Balandžio 18-ąją „Džiugo“ gimnazijoje paminėta Pasaulinė sveikatos diena, kuri pažymima kiekvienais metais balandžio 7 d. Tai diena, kuri priverčia kiekvieną susimąstyti apie savo sveikatą, apie tai, kad žmogaus sveikatai įtakos turi gyvenimo būdas, mityba, fizinis aktyvumas, žalingi įpročiai, stresas, miegas, poilsis. Kiekvienas iš mūsų turime saugoti ir stiprinti savo sveikatą, pasirinkti sveiką gyvenimo būdą, kad tai padarę galėtume džiaugtis gera sveikata, puikia nuotaika, ilgaamžiškumu.

Balandžio 18 d. aktų salėje vyko konkursas, kuriame dalyvavo I-II klasių šešios mokinių komandos su savo sirgaliais ir klasių vadovėmis. Komandos privalėjo atlikti šešias užduotis, o paskutinė praktinė užduotis buvo skirta komandų kapitonams. Žaidėjai turėjo surasti produktus, kurie daugiausiai turi vitaminų ir mikroelementų, parašyti sveiko žmogaus kodą ir paaiškinti skaičių reikšmę, sudaryti šešias sveikos mitybos taisykles, nurodyti kelio ženklų reikšmes, pakomentuoti, kas yra KMI (kūno masės indeksas) bei kaip jis apskaičiuojamas, išrūšiuoti „šiukšles“. Komandos kapitonai turėjo parodyti, kaip reikia suteikti pirmąją pagalbą. Sirgaliai taip pat galėjo uždirbti savo komandai papildomų taškų arba gauti prizą už teisingą atsakymą. Komandoms buvo skirti papildomi taškai ir už prisistatymą.

Susumavus konkurso rezultatus, nugalėjo IIc klasės komanda, kurios nariai buvo apdovanoti firminiais rašikliais. Žinoma, ir kitos komandos buvo sumanios ir aktyvios – joms įteikti padėkos raštai. Prizus gavo aktyviausi sirgaliai, klasių vadovės ir trečiokai Aretas, Martyna, Viktorija, Iveta, Laura už pagalbą organizuojant šį renginį. Konkurso prizus įsteigė Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė