Netradicinė literatūros pamoka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Netradicinė literatūros pamoka

Kategorija: Informacija

2017 m. vasario 6 d. „Džiugo“ gimnazijoje IV klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje literatūros pamokoje – muzikiniame spektaklyje „Kelionė” pagal Juditos Vaičiūnaitės eiles. Aktorės, režisierės Donatos Kielaitės ir aktoriaus, muzikos autoriaus Jurgio Valančausko dėka atskleistas subtilus moters vidinis pasaulis.

Aptariant spektaklį svarbios mokinių nuomonės. Sandros Eidintaitės nuomone, spektaklyje vyravo ilgesio tema, kurią, pasak Alantos Mileikytės, perteikė džiaugsmo, kančios, susitaikymo su tikrove ir savimi išgyvenimai. Kornelija Bidvaitė teigė, kad spektaklis paskatino susimąstyti apie žmonių jausmus, o Gileta Venckutė pastebėjo, jog spektaklio metu buvo perteiktas miesto moters pasaulis, kuris, Gabijos Bagužaitės nuomone, atskleistas originaliai, grojant gitara. Lukas Varkalis sakė, jog šioje netradicinėje pamokoje patiko kalbančiosios paprastumas, nuoširdumas. Egidijaus Praspaliausko nuomone, stebint spektaklį, atrodė, jog veikėja laukė susitikimo su mylimuoju ir laukdama išgyveno įvairiausių jausmų, kurie perteikti labai įtaigiai.

Netradicinė pamoka „Kelionė“, kaip teigė mokiniai, buvo naudinga, jos metu suteikta galimybė stebėti, pajusti kelių meno rūšių – poezijos, muzikos, teatro, šokio – sintezę, pamąstyti apie savo išgyvenimus. Džiugu, jog šioje pamokoje kaip garbingas svečias dalyvavo ilgametis mūsų mokyklos direktorius, lietuvių kalbos mokytojas Kazimieras Valančauskas. Lietuvių kalbos mokytojų vardu dėkoju už pagalbą organizuojant šią pamoką direktoriui Mindaugui Sabaliauskui, mokytojoms Danutei Vaitikaitienei ir Vilmai Žutautienei.

Lietuvių kalbos mokytoja Aušra Ramančauskienė