Mokinių konferencija „Iššūkiai užaugina sparnus“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Mokinių konferencija „Iššūkiai užaugina sparnus“

Kategorija: Informacija

 

Mūsų gimnazistės Henrita Vasiliauskaitė ir Paula Venckutė 2017-ųjų metų vasario 23 dieną, lydimos anglų kalbos mokytojų A.Alšauskaitės ir I.Benikienės, lankėsi Tauragės Žalgirių gimnazijoje, kurioje vyko respublikinė mokinių konferencija anglų kalba, ir skaitė pranešimus.

Šių metų konferencijos  tema buvo „Iššūkiai užaugina sparnus“. Mokiniai buvo skatinami pasidalinti mintimis  apie savo gyvenimo iššūkius, ateities ir karjeros perspektyvas, savanorystę ir kt. Pagrindinis konferencijos tikslas – ugdyti mokinių domėjimąsi anglų kalba, plėtoti jų komunikacinius gebėjimus, suteikti mokiniams galimybę pasidalinti savo idėjomis ir patirtimi. Į renginį susirinko gausus būrys mokinių iš įvairių Lietuvos miestų: Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos, Klaipėdos „Varpo“ gimnazijos,  Gargždų ,,Vaivorykštės“ gimnazijos, Marijampolės sav. Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos, Vilkaviškio r. Alvito pagrindinės mokyklos, Telšių „Džiugo“ gimnazijos, Šilutės pirmosios gimnazijos,  Šilutės Vydūno gimnazijos, Telšių Žemaitės gimnazijos, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos, Pagėgių sav. Vilkyškių Johaneso Bobrovskio gimnazijos, Tauragės „Versmės“ gimnazijos, Tauragės r. Batakių vidurinės mokyklos ir Tauragės r. Žygaičių gimnazijos.

Konferencijos plenarinėje sesijoje   savo mintimis apie iššūkių įtaką paauglių gyvenimui pasidalino svečias iš Klaipėdos LCC universiteto lektorius Emilijus Gricius, kuris įkvėpė dalyvius ne tik nebijoti iššūkių, bet netgi jų ieškoti. Jis skatino veikti ir kuo daugiau bendrauti ne virtualioje erdvėje. Antroji konferencijos dalis vyko grupėse, visi dalyviai buvo suskirstyti į 8 grupes, kurias moderavo Žalgirių gimnazijos mokiniai.  Skaityta apie 60 įdomių pranešimų.

Visi dalyviai teigė, kad dalyvavimas čia yra didelis iššūkis. Juk šioje konferencijoje ne tik svarbu kalbėti angliškai, bet ir mokėti išreikšti savo mintis, pagerinti bendravimo įgūdžius, mokėti  įtikinti auditoriją. Tai savotiška patirtis ir galimybė išbandyti save. Buvo įdomu ne tik pačiam kalbėti, bet ir klausytis kitų pranešimų. Dauguma dalyvių šiek tiek jaudinosi, bet paklausti, ar dalyvautų dar kartą, jie sutartinai atsakė, kad taip. Konferencijos rezultatus apibendrino ir daugiausia simpatijų sulaukusius pranešėjus paskelbė grupių moderatoriai. Renginio pabaigoje Žalgirių gimnazijos direktorius padėkojo dalyviams ir palinkėjo nebijoti jokių iššūkių gyvenime.

Anglų kalbos mokytoja I.Benikienė