Kraujo donorystės akcija @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Kraujo donorystės akcija

Kategorija: Informacija

Telšių „Džiugo“ gimnazijoje vasario 9 dieną buvo organizuota neatlygintinos kraujo donorystės akcija. Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo grupelė darbuotojų nuo 10 val. gimnazijos aktų salėje laukė visų, norinčių ir galinčių duoti kraujo.

„Tai vienas iš paprasčiausių būdų žingsniuoti kilnių tikslų link“, – teigė Telšių „Džiugo“ gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, pats duodamas kraujo ir rodydamas puikų pavyzdį gimnazijos bendruomenei. Jis, kraują aukodamas jau ketvirtą kartą, džiaugėsi, jog mokykla – ne tik įstaiga, kur įgyjamos žinios bei ugdomi gebėjimai, bet ir vieta, kur puoselėjamos dvasinės vertybės. Pasak direktoriaus, jau dveji metai gimnazijoje vyksta ši kilni akcija ir džiugu, kad žmonių, norinčių paaukoti kraujo, daugėja.

43 „džiugiečiais“, tapusiais donorais, labai džiaugėsi ir šios akcijos koordinatorė Rūta Ramančiauskienė. Ji akcentavo, kad donorų kraujas pagelbsti kritinės būklės pacientams ir dažnai yra vienintelė veiksminga priemonė gelbėjant gyvybę. Priminė, jog šiais laikais kraujo donorystė yra saugi, greita ir nesudėtinga. Tik prieš duodant kraujo būtina pavalgyti, atsigerti daugiau nei įprasta skysčių, būti pailsėjusiam ir nebijoti. Taip pat būtina turėti asmens dokumentą.

Pakalbinome ir gimnazistus, aukojusius kraujo. Labiausiai nustebino pokalbis su IIIa klasės mokiniu Aretu Norkumi. Jis sakė, kad dvejus metus laukė tos dienos, kol taps pilnametis ir galės neatlygintinai duoti kraujo, iškart po savo gimtadienio vyko į Klaipėdą, į Nacionalinio kraujo centro filialą, kad taptų donoru. „Nėra baimės jausmo,- teigė gimnazistas.- Tu vienu metu gali išgelbėti tris gyvybes, taigi kodėl nepadovanojus kam nors gyvenimo“.

Džiaugiamės akcijos dalyviais – kilniais ir atsakingais Telšių „Džiugo“ gimnazijos bendruomenės nariais. Tikimės, kad ši neatlygintinos kraujo donorystės akcija taps gražia mūsų tradicija.

Erika Berenytė ir Simona Mikštaitė, IIa klasės gimnazistės