Integruotos pamokos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruotos pamokos

Kategorija: Informacija

Nuo 2003 metų lapkričio 29 d. Lietuvoje minima Draugo diena. Ta proga gimnazijos I klasių mokiniams vyko integruotos tikybos, etikos, dailės ir technologijų pamokos „Draugystė: asmenybės raiška“. Mokytojos Renata Mončytė ir Vilma Žutautienė bendrose dorinio ugdymo pamokose su pirmokais aptarė draugystės sąvoką, draugystės požymius, apibendrino, kas žeidžia bei stiprina draugystę. Diskutuodami kėlė klausimus, kodėl verta turėti draugų, ką jaunam žmogui gali duoti draugystė su vyresniu žmogumi, ar tėvai, broliai, sesės gali tapti draugais, kokias mintis, emocijas sukelia draugo išdavystė ir pan.

Skaitydamas ištrauką iš Biblijos, kiekvienas turėjo pažymėti įdomiausias, reikšmingiausias mintis apie draugystę. Be jokios abejonės, visi sutiko su mintimi: „Tebūna daug pažįstamų, kurie tave sveikina, bet vienas iš tūkstančio tavo artimas draugas“.

Dailės pamokose su mokytoja Gražina Raudoniene visi pirmokai kūrė draugystės ikonas, panaudodami įvairius simbolius bei filosofines, etines mintis apie draugystę, draugus, o per technologijų pamokas su mokytoja Danute Vaitikaitiene pynė draugystės apyrankes. Gražiausius darbus galima apžiūrėti prie mokytojų kambario eksponuojamoje parodoje „Draugystės ikona“.

Etikos mokytoja Vilma Žutautienė