Integruota pamoka „Radijo laidų vedėjo etika“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruota pamoka „Radijo laidų vedėjo etika“

Kategorija: Informacija

PowerHitRadioKovo 3 dieną mūsų gimnaziją aplankė „Power Hit Radio“ laidų vedėjai Raminta ir Vaidas. III-IV klasių mokiniai neskubėjo namo, o po 6 pamokų dalyvavo integruotoje etikos ir anglų kalbos pamokoje „Radijo laidų vedėjo etika“, kurią organizavo anglų kalbos mokytoja Indrė Benikienė ir etikos mokytoja Vilma Žutautienė.

Svečiai pristatė radijo stotį, kuri neseniai pradėta transliuoti ir Telšiuose, papasakojo apie darbo radijuje specifiką, radijo istoriją, kokios laidų vedėjų pareigos. Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kokių gebėjimų reikia norint dirbti radijuje. Nuostabu tai, kad jais gali dirbti psichologai, socialiniai darbuotojai, muzikos srities specialistai ir visi kiti, kurie turi komunikacinių gebėjimų, greitai orientuojasi žinių sraute, geba etiškai bendrauti tiesioginiame eteryje. Smagu buvo išgirsti apie keblias situacijas su pašnekovais ir kaip reikia reaguoti, neužmirštant, kad kalbos ir bendravimo kultūrą stebi Valstybinė lietuvių kalbos komisija bei kitos institucijos. Mokiniai dalyvavo Ramintos ir Vaido organizuotoje viktorinoje ir buvo apdovanoti specialiai šiam vizitui pagamintais prizais – „Power Hit Radio“ puodeliais.

Malonu ir mums skaityti gražius svečių atsiliepimus apie Telšius ir gimnazistus: „Tu net neįsivaizduoji, kokio grožio miestas. Man toks jausmas buvo, kad aš ne Lietuvoje. Mažytis ir labai gražus senamiestis… lyg būtum Austrijoje ar Italijoje… Pasakysiu – vaikai ten nuo didžiųjų Lietuvos miestų mokinių tikrai skiriasi. Gerąja prasme. Visi labai draugiški, kuklūs, su šypsenomis veiduose. Smagu buvo su jais kalbėtis, dalintis savo patirtimi ir atsakinėti į jų klausimus“.

Mokytojos Indrė Benikienė ir Vilma Žutautienė