,,Iš praeities per dabartį į ateitį" @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

,,Iš praeities per dabartį į ateitį"

Kategorija: Informacija

Gegužės dešimtą dieną šeši mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo Telšių miesto ir rajono 8-9 klasių mokinių istorijos ir tikybos konkurse „Iš praeities per dabartį į ateitį”. Renginys, skirtas Žemaičių krikšto ir Žemaičių vyskupystės 600-ajam jubiliejui paminėti, vyko Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje.

Mūsų gimnazijos komandą sudarė Ia klasės mokiniai: Robertas Gauronskis, Aistė Gumuliauskaitė, Rugilė Laurinavičiūtė, Ignas Smilgevičius ir Beatričė Timinskaitė. Prieš konkursą reikėjo pasiruošti: skaityti įvairią medžiagą apie Žemaitiją, gilintis į mūsų krašto krikšto istoriją, kurti šūkį. Mums padėjo istorijos mokytoja Vida Urlovaitė ir tikybos mokytoja Renata Mončytė.

Konkurso pradžioje sulaukėme staigmenos: komandos buvo sudarytos iš skirtingų mokyklų mokinių. Dalyviai turėjo galimybę parodyti savo istorijos ir tikybos žinias. Renginys prasidėjo nuo žemaičių krašto istorijos ir baigėsi giesmių klausymu ir pasiūlymais, ką reikėtų tobulinti bažnyčioje. Pasibaigus konkursui, mūsų gimnazistai džiaugėsi pasisėmę naujų žinių, susipažinę su kitų mokyklų mokiniais, žinoma, ir saldžiais prizais.

Aistė Gumuliauskaitė