Ekskursija „Pažink Žemaitijos sostinę“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Ekskursija „Pažink Žemaitijos sostinę“

Kategorija: Informacija

 

Šių metų gegužės 12 dieną mūsų gimnazijos jaunųjų gidų būrelio nariai „Saulėtekio“ pradinės mokyklos antrokams organizavo ekskursiją „Pažink Žemaitijos sostinę“ ir supažindino su Telšių miesto svarbiausiais objektais.

Ekskursiją pradėjo Deimantė Makarovaitė, kuri vaikams papasakojo apie Telšių informacinį centrą, skulptūras „Skrynia“, „Meškos pėda“ bei medalį „Žydukas“. Pradinukai varžėsi, kuris stipresnis – atkels skrynios dangtį, spaudė meškos letenos antspaudą, kad taptų tvirti. Apie Turgaus aikštę pasakojo Kotryna Igarytė. Ji leido pasukti Žemaitijos gaublį ir įsitikinti, kad jame – vien Žemaitijos vietovės, bei paglostyti Lietuvos skaliką, stovintį šalia Rotušės šulinio. Atkeliavus į Rotušės aikštę, antrokus pasitiko Rūta Kukanauzaitė. Užlipę ant skulptūros „Pakyla“, vaikai garsiai išsakė priežastis, kodėl jiems patinka gyventi Telšiuose. Praeidami pro Didžiąją žemaičių sieną, apie kurią labai įtaigiai papasakojo Ernestas Zubavičius, antrokai susipažino su svarbiausiais Žemaitijos įvykiais. Iš Paulinos Garbinčiūtės išgirdę legendą apie tai, kaip senovėje žemaičių vaikus auginusios meškos, ekskursantai trynė meškutės nosį, tikėdami, kad norai išsipildys. Taip pat Paulina parodė, kur stovi pirmoji miesto mokykla, buvę vyskupų rūmai. Tada, perėmusi ekskursiją į savo rankas, Kornelija Freimanaitė papasakojo apie Katedros fontaną ir pačią Katedrą, garsiąsias jos duris bei nusivedė vaikus apžiūrėti vyskupų kriptos. Kelionės pabaigoje aktyviausiai atsakinėjantys antrokai buvo apdovanoti prizais. Gerbiamos mokytojos Dianos Cecervovaitės mokiniai teigė, jog jiems labai patiko ekskursija, nes sužinojo įdomių naujų dalykų.

Jauniesiems gidams taip pat patiko, nes pradinukai įdėmiai klausėsi ir žinojo beveik visus atsakymus į gidų užduodamus klausimus. Prie puikios nuotaikos prisidėjo ir nuostabus oras!

Deimantė Makarovaitė