„AIDS: geriau žinoti 17“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„AIDS: geriau žinoti 17“

Kategorija: Informacija

Gruodžio 1-oji minima kaip Pasaulinė kovos su AIDS diena. „Džiugo“ gimnazija priėmė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro kvietimą ir gruodžio 1 d. dalyvavo viktorinoje – protmūšyje „AIDS: geriau žinoti 17“.

Gimnazijos skaitykloje po šešių pamokų susirinko 10 komandų iš I-IV gimnazijos klasių. Komandų dalyviai turėjo atsakyti į 10 renginio organizatorių klausimų ir susipažino su jų pateikta informacine medžiaga apie ŽIV/AIDS bei gavo lankstinukų. Geriausiai pasirodė IId klasės komanda. Antroji buvo Ia klasės komanda, trečiąją vietą užėmė Id klasės komanda. Visos trys komandos buvo apdovanotos Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro įsteigtomis dovanėlėmis ir gimnazijos padėkos raštais.

Šio renginio tikslas – supažindinti mokinius su AIDS problema, suteikti daugiau žinių apie ŽIV/AIDS, apie užsikrėtimo ir apsisaugojimo būdus, ugdyti toleranciją sergantiems AIDS. Mokiniams suteiktos žinios skatins jų sąmoningą ir atsakingą elgesį už save ir kitus, nes AIDS yra labai pavojinga ir klastinga liga.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė