„Valanda su knyga“ „Džiuge“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Valanda su knyga“ „Džiuge“

Kategorija: Informacija

Balandžio paskutinio penktadienio viena valanda buvo skirta knygai – Bibliotekų metų renginiui „Valanda su knyga“. „Džiugo“ Ia klasės mokiniai, paraginti skaityklos vedėjos Janinos Pronckienės ir lietuvių kalbos mokytojos Andželos Valuckienės, savo gimnazijos skaitykloje suorganizavo šiuolaikinių rašytojų Kristinos Gudonytės ir Akvilės Cicėnaitės knygų pristatymą ir aptarimą. Abiejų autorių romanai buvo pasiūlyti „Metų knygos rinkimams 2015“.

Gimnazistai skaitė patikusias knygų ištraukas, iliustravo, domėjosi veikėjų istorijomis, atliko kūrybines užduotis. Renginio vedėjas Paulius Pronckus neleido nė vienam dalyviui likti nepastebėtam. Apie K. Gudonytės romaną „Jie sugrįžta per pilnatį“ įdomiai kalbėjo Matas Lydys ir Mantas Vaičikauskas, o A. Cicėnaitės „Niujorko respubliką“ įspūdingai pristatė Akvilė Balsytė, Erika Berenytė, Aistė Bukinaitė ir Greta Vaitkutė, ryšėdamos raudonus šalikus kaip romano herojai.

Visi renginio „Valanda su knyga“ dalyviai buvo apdovanoti saldžiais prizais, o Nomeda Laukaitienė pasidžiaugė sumaniais ir išradingais savo auklėtiniais.