Paminėta Vietos savivaldos diena @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paminėta Vietos savivaldos diena

Kategorija: Renginiai

 

Nuo 2007-ųjų metų kiekvieną spalio dešimtąją Lietuvoje minima Vietos savivaldos diena. Tą dieną „Džiugo“ Ia ir IIa klasių gimnazistams pilietiškumo pamoką apie savivaldą vedė Telšių raj. savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyriaus Aplinkos ir civilinės saugos poskyrio vyresnioji specialistė Eglė Macienė.

Pamokoje mokiniai išgirdo, kad šią spalio dieną galima laikyti savivaldybės tarnautojų profesine švente, kartu tai ir visų žmonių šventė, nes visi gyvename tam tikroje savivaldoje. Lietuvoje yra 60 savivaldybių. Pasak lektorės, savivalda prasideda ne įstaigų kabinetuose, o kiekvieno iš mūsų namuose, nes kiekvienas yra svarbi savivaldos dalis, galinti padėti nuspręsti, ko labiausiai reikia Telšių kraštui ir čia gyvenantiems žmonėms. Vietos savivalda – tai teisė laisvai ir savarankiškai tvarkytis tam tikroje teritorijoje pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus. Šią teisę įgyvendina asmenys, kuriuos kas ketverius metus renka savivaldybės gyventojai.

Kadangi E.Macienė dirba paveldosaugos darbą, klausytojus supažindino su saugomais kultūros objektais Telšių rajone ir paklausinėjo gimnazistų, kiek jie žino apie savo krašto kultūrinį paveldą.

Išklausę paskaitos, supratome, kad daug galime nuveikti savo krašto labui, ir nesvarbu, kiek tau metų ir kokias pareigas užimi. Tik veikdami išvien galime atlikti daug prasmingų darbų. Turime būti pilietiški,  susitelkę ir nuoširdūs kurdami Telšių krašto gerovę.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė