Nacionalinis diktantas „Džiugo“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Nacionalinis diktantas „Džiugo“ gimnazijoje

Kategorija: Informacija

                                                        Iš kopų šnabždesio su debesim ir prošvaistėm, 
                                                        Iš marių virpulio ir ežerų nendrėtų. 
                                                        Iš duonos kvapo ir miškų giesmės 
                                                        Kalba gimtoji lūposna įdėta.

                                                                         Janina Degutytė „Gimtoji kalba“

Jau devintus metus Lietuvoje ir pasaulio lietuvių bendruomenėse rašomas Nacionalinis diktantas. Juo siekiama atkreipti dėmesį į gimtosios kalbos grožį, priminti kiekvieno atsakomybę ją vartojant, gerinti raštingumą.

Šiai gražiai pilietinei iniciatyvai ir šiemet neliko abejinga „Džiugo“ gimnazija. Vasario 27 d., šeštadienio rytą, aktyvūs bendruomenės nariai – mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai – rašė Nacionalinio diktanto konkurso I turo tekstą – Danutės Kalinauskaitės „Sugrįžimai“. Gražų pavyzdį visai mokyklos bendruomenei parodė gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas su šeima ir direktoriaus pavaduotoja Romualda Galinauskienė. Džiugu, kad Nacionalinį diktantą kasmet rašo ir istorijos mokytoja Vida Urlovaitė, vokiečių ir rusų kalbų mokytoja Regina Vidrinskienė, o iš mokinių tėvelių – IVb klasės mokinės Rugilės Komžaitės mama Loreta. Muzikos mokytojos Faustos Sabaliauskienės iniciatyva įamžintos kelios šio renginio akimirkos. Ruošiantis konkursui talkino visos lietuvių kalbos mokytojos, ypač – Asta Ruikienė Ir Rasa Veitienė.

Nacionalinis diktantas – vienas iš lietuvių kalbai skirtų renginių, vykstančių vasario 16 – kovo 11 d. visoje Lietuvoje ir užsienyje. Netrukus paaiškės ir „Džiugo“ gimnazijos Raštingiausio mokinio konkurso nugalėtojai.

Lietuvių kalbos mokytojų metodinės grupės pirmininkė Aušra Ramančauskienė