Konstitucijos egzaminas @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konstitucijos egzaminas

Kategorija: Informacija

Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminas – jau 10-ą kartą vykstanti visuotinė teisinių žinių patikrinimo akcija. Egzaminą organizuojanti LR Teisingumo ministerija kartu su egzamino globėja Lietuvos Respublikos Prezidente Dalia Grybauskaite ir partneriais: naujienų portalu DELFI, LRT, bei rėmėju „Lietuvos paštas“ visus šalies piliečius ir gyventojus kvietė pasitikrinti Konstitucijos žinias. Jame dalyvauti buvo kviečiami visi Lietuvos piliečiai, mylintys savo šalį ir norintys dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją.

Prie šios akcijos prisidėjo 451 ,,Džiugo“ gimnazistas. Mokiniai savo Konstitucijos žinias galėjo pasitikrinti spręsdami 30 klausimų testą. Tačiau tai buvo ne tik žinių patikrinimas, bet ir puiki progą sužinoti arba pagilinti savo žinias, kas deklaruojama pagrindiniame valstybės įstatyme. Savo žinias pasitikrino ir būrelis gimnazijos mokytojų. Geriausiai sekėsi informatikos mokytojui Romui Ubartui.

Konstitucijos egzaminas yra puiki proga kiekvienam iš mūsų dar kartą prisiminti, kokiomis vertybėmis remiantis kuriame savo valstybę ir gerovę joje, ar gerai išmanome savo teises ir pareigas, kodėl jos svarbios. Tik puoselėdami jas visi kartu galėsime kurti mūsų valstybę, kurioje visiems gyventi bus gera.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaiteinė