Konkurse „Laisvės kontūrai“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konkurse „Laisvės kontūrai“

Kategorija: Informacija

Jau keletą metų Kauno Vytauto Didžiojo universitetas organizuoja 9-12 klasių mokiniams kūrybinių darbų konkursą ,,Laisvės kontūrai”, kuriame dalyvauja ir mūsų Telšių „Džiugo“ gimnazijos mokiniai. Pernai savo darbą tema „Flirtuoti ar filtruoti?“ pristatė tada abiturientė Izabelė Lukauskaitė, o šiemet į konkurso finalą iš beveik šimto darbų buvo atrinkta mano, „Džiugo“ IV d klasės mokinės Agnės Narmontaitės, esė „Kas yra žmogus žmogui šiandien?“ Man padėjo tikybos mokytoja Renata Mončytė ir lietuvių kalbos mokytoja Andžela Valuckienė.

Konkurso „Laisvės kontūrai“ laureatų apdovanojimo šventė vyko balandžio pirmąją Kaune, VDU Katalikų teologijos fakulteto salėje. Finale dalyviai kūrybiškai ir intriguojančiai pristatė savo darbų pagrindines mintis ir bandė aptarti, kas paskatino kurti bei kas nesisekė. Mokinių darbai buvo tiek mokslinės, tiek meninės krypties bei nagrinėjo gyvybės, laisvės ir atsakomybės temas, žmogaus pasirinkimų reikšmę visuomenei ir gamtai. Konkurso komisija apipylė dalyvius klausimais ir labai atsakingai rinko geriausius darbus.

Konkurso organizatoriai nustebino: visus šventės dalyvius pavaišino skaniais kibinais ir arbata, o per pertraukas linksmino gyva muzika, todėl renginys neprailgo. Buvome sutikti šiltai ir maloniai, o išlydėti su gera nuotaika ir dovanomis.

Agnė Narmontaitė