„Kalbėkimės“ ir dalinkimės patirtimi @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Kalbėkimės“ ir dalinkimės patirtimi

Kategorija: Renginiai

Per mokinių atostogas, kovo 24 dieną, vyko klasių auklėtojams užsiėmimas, per kurį pasidalinome gautomis žiniomis ir vestų pamokų bei klasių valandėlių patirtimi pagal tarptautinę alkoholio vartojimo prevencijos programą „Kalbėkimės". Pristatėme pačią programą, metodinį leidinį, nuorodas virtualioje erdvėje ir išbandėme veiklą, į kurią kolegos nuoširdžiai įsitraukė ir apdovanojo vieni kitus teigiamomis emocijomis stiprindami pasitikėjimą savimi.

O viskas prasidėjo 2015 m. spalio mėnesį, kai teko dalyvauti kelių dienų praktiniuose mokymuose, kuriuos parengė Šiuolaikinių didaktikų centras. Iš viso net 237 ugdymo specialistai dalyvavo abiejuose programos seminaruose. Programos siūlomus metodus puikiai įvertinome, todėl net nekelia abejonių, kad ir metodinis leidinys „Kalbėkimės" bus naudojamas net ir programai pasibaigus.

Programos „Kalbėkimės“ metodika yra parengta Švedijos specialistų ir sėkmingai įgyvendinama Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, taip pat Estijos ir Latvijos mokyklose. Tai yra alkoholio prevencijai skirtų mokomųjų užsiėmimų rinkinys, parengtas darbui su 11–18 m. amžiaus mokiniais. Programoje pristatoma daug aktyvių užsiėmimų, kurių tikslas padėti jaunuoliams geriau suprasti žalingą alkoholio poveikį, ugdyti gebėjimą kritiškai apsvarstyti savo veiksmus ir reflektuoti savo pasirinkimus, prognozuoti jų pasekmes.

Ingrida Vaitkevičienė, Vilma Žutautienė