„Judrioji savaitė“ Telšių „Džiugo“ gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Judrioji savaitė“ Telšių „Džiugo“ gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

„Džiugo“ gimnazijoje vyko akcija „Europos Judrioji savaitė “, kuri organizuojama visose Europos šalyse nuo rugsėjo 16 dienos. Savaitė užbaigiama rugsėjo 22– ąją, kuri yra minima kaip diena be automobilio. Mūsų gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas iniciavo šią akciją gimnazijoje ir parodė bendruomenei pavyzdį – į darbą atvyko pėsčiomis, todėl organizatoriai jam įteikė prizą.

Per akciją prie pagrindinių durų į gimnaziją buvo iškabinta IIIa klasės mokinės Lauros Steponavičiūtės paruošta informacija apie „Judriosios savaitės“ veiklas gimnazijoje ir Id klasės mokinės Gabijos Lukošiūtės plakatas „Rugsėjo 22–oji –Tarptautinė diena be automobilio“.

Visą savaitę pirmųjų gimnazijos klasių mokiniai su auklėtojomis per ilgąją pertrauką buvo kviečiami aktyviai judėti. Gimnazijos kiemelyje vyko judrieji žaidimai „Judėkime šokio ritmu“, kuriuos vedė trečiokės Viktorija Matėšiūnaitė, Martyna Raižytė ir Iveta Jonušaitė. Buvo priminta ir parodyta, kaip prireikus suteikti pirmąją medicininę pagalbą, ir mokiniai patys galėjo išbandyti bei pritaikyti žinias. Ia klasės mokiniai Eva Augaitytė, Mantė Dapkutė, Liveta Gaižiūnaitė, Deivydas Kibartas, Rugilė Laurinavičiūtė, Eimantas Linartas, Lukas Ronkys, Ignas Smilgevičius, Beatričė Timinskaitė, Mykolas Turskis gimnazijos sporto salėje vedė mankštą. Dalyviai patvirtino, kad šiems pratimams atlikti užtrunkama tik keletas minučių, bet po jų diena būna žvali ir smagi.

Ketvirtadienį vyko „Judriosios savaitės“ pabaigos šventė. Padėkas už aktyvų dalyvavimą gavo daugelis „Džiugo“ gimnazistų. Ia klasės mokiniai ir jų auklėtoja Irena Tarvainienė nuo Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro gavo dovanų – po firminį rašiklį ir javainį. Prizus ir padėkas įteikė renginio organizatorės – gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Romualda Galinauskienė ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Dalia Sarakauskienė