Baltosios lazdelės diena gimnazijoje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Baltosios lazdelės diena gimnazijoje

Kategorija: Renginiai

  Mūsų gimnazijoje vyko renginys, skirtas Pasaulinei baltosios lazdelės dienai paminėti. Gimnazijai bendradarbiaujant su Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Telšių rajono filialu, renginyje dalyvavo šio filialo pirmininkė Džaneta Pocienė, „Vilties“ mokyklos specialioji pedagogė ir tiflopedagogė Albina Žilinskienė, Šiaulių valstybinės kolegijos mokymo paslaugų centro Telšių skyriaus socialinio darbo III kurso studentai Gintarė Sabaliauskaitė ir Gražvydas Urbonas bei Šiaulių universiteto socialinio darbo ir socialinės reabilitacijos II kurso studentė Kristina Vasiliauskaitė. Beje, Kristina ir Gintarė baigė „Džiugo“ gimnaziją.

Susitikimo metu buvo pristatyta LASS veikla ir galimybės naujų technologijų amžiuje, sociokultūrinis judėjimas. Priminta, kad šias metais Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga mini 90 metų gyvavimo sukaktį. Mokiniai pabandė rašyti Brailio rašto spausdinimo mašinėle, susipažino su nežodiniais bendravimo būdais, užrištomis akimis bandė susiorientuoti kabinete ir susidomėję pylė vandenį į puoduką, ant kurio uždėtas vandens lygio rodytuvas pradėdavo pypsėti, kai puodukas prisipildydavo. Gimnazistai buvo supažindinti su silpnaregiams ir akliesiems skirtomis kompensacinėmis priemonėmis.

Šis susitikimas padėjo sustiprinti ne tik kultūrinį bendradarbiavimą ir ryšius, bet ir socialinį dialogą tarp mūsų institucijų. Renginį prasmingai vainikuotų Helenos Keller, amerikiečių rašytojos ir politinės aktyvistės, žodžiai: „Keliauti su draugu tamsoje geriau, nei eiti šviesoje, bet vienam.“

Organizatoriai