„Tyrėjų naktis 2015“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Tyrėjų naktis 2015“

Kategorija: Renginiai

Jau ne pirmus metus vykstanti „Tyrėjų naktis“ yra viena iš populiariausių edukacinių programų. Todėl mes, nedidelė grupelė „Džiugo“ gimnazistų, siekdami geriau susipažinti su mokslo pasauliu, Kauno technologijos universitetu ir jo siūlomomis programomis, kovo 25 dieną kartu su biologijos mokytojomis išvykome į šį reginį.

Vos atvykus mus pasitiko šiltos KTU dėstytojų ir studentų šypsenos. Pirmoji paskaita „Kaip pasidaryti elektromobilį“ buvo bene įdomiausia dienos dalis. Turėjome galimybę ne tik išklausyti informaciją apie ateities transporto priemonių kūrimą, bet ir pasivažinėti elektromobiliu. Po smagaus starto lankėmės aukštųjų įtampų laboratorijoje, kur stebėjome įvairius eksperimentus, sužinojome, kaip veikia išmaniosios elektros sistemos. Kita paskaita „Ar saugūs mūsų pinigai banke ir mūsų privatumas debesyse“ supažindino mus su galimybėmis apsisaugoti nuo kibernetinių atakų, plėšikų bei virusų. Vėliau dalyvavome kūrybinėse dirbtuvėse, kur kūrėme originalius motyvus, kirpomės šalikus ir naujausia automatine siuvimo mašina savo vardais išpuošėme servetėles.

Po tokių rimtų, atsakingų ir kūrybiškų valandų atėjo laikas ir nuotykiams. Daugelis iš mūsų lankėsi Kauno technologijos universiteto mokslininkų ir studentų darbų parodoje, dalyvavo jų rengiamoje veikloje. Todėl ne tik matė, kaip atliekami įvairiausi cheminiai bandymai, bet ir dalyvavo eksperimente, kurio metu degino sau rankas (tiesiogine to žodžio prasme), išbandė savo biologijos žinias ir kt. Kiti lankėsi elektronikos grandinių užsiėmime, kur plačiau susipažino su šiuolaikinėmis technologijomis ir jų teikiamomis galimybėmis. Dieną visi baigėme įsiamžindami prie „Tyrėjų nakties“ sienos.

Ši kelionė buvo puiki galimybė praplėsti akiratį, pagilinti savo dalykines žinias, gal net apsispręsti dėl studijų krypties. Tikimės, kad „Tyrėjų naktis“ lauks mūsų ir kitais metais.

Viktorija Šimkutė