Smagi lobių paieška @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Smagi lobių paieška

Kategorija: Renginiai

Desktop57

„Mes nematome didelių lobių, esančių prieš akis. O žinai kodėl? Todėl, kad žmonės netiki lobiais.“ (Paolo Coelho)

Vasaros pirmoji savaitė gimnazijoje turtinga įvairių kultūrinių veiklų ir edukacinių užsiėmimų. Birželio 2 dieną užsienio kalbų metodinė darbo grupė, užbaigdama šiuos aktyvius mokslo metus, pakvietė visus III klasių gimnazistus į viktoriną „Lobio paieška“. Mokiniai priėmė iššūkį – bandė spręsti įvairias užduotis ir pasitikrinti sukauptas žinias bei savo bendrą išprusimą.

9 val. ryto prie aktų salės būriavosi gimnazistai, kurie atėjo suintriguoti, žinodami tik siūlomo užsiėmimo pavadinimą, bet detalesnės informacijos dar teko palaukti iki renginio pradžios. Burtų keliu visi pasirinko spalvotas apyrankes, kurios buvo ne tik raktas patekti į viktorinos patalpą, bet ir nulėmė būsimos komandos sudėtį. Susibūrė aštuonios komandos, kurios azartiškai kibo į pasiūlytas užduotis. Pirmiausia, kiekvienai komandai teko sugalvoti pavadinimą, kuris turėjo lemti sėkmę ieškant lobio. Komandos pelnė taškus bandydamos atpažinti žymias visuomenės asmenybes, naudodamos planšetinius kompiuterius anglų kalba atliko testą „General Quiz“ („Bendras testas“), prisiminė geografines žinias derindamos Europos šalių vėliavas. Kitos užduotys taip pat pasirodė esančios „kieti riešutėliai“: įvardinti atlikėją ir muzikos kūrinio pavadinimą išklausius trumpą įrašą, atpažinti turistų lankomus objektus. Visus gerokai susikaupti privertė užduotis, kur reikėjo įvardinti valstybes pagal euro monetų nacionalines puses (šioje užduotyje išryškėjo kelių gimnazistų aistra kolekcionuoti Europos valstybių euro monetas). Paskutinėje užduotyje mokytoja Virginija Norkienė pakvietė smagia gaida pasikartoti rusų kalbos žinias ir įrašyti trūkstamus žodžius į eilėraštuką (be konkurencijos užduotį maksimaliai teisingai atliko komanda, kuri turėjo puikią narę – mokytoją Vilmą Žutautienę). Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad dvi komandos surinko vienodą taškų skaičių, tad teko organizuoti superfinalą. Lemiama užduotis buvo iš tiesų sudėtinga – klausant garso įrašų pasakyti girdimą kalbą. Ši užduotis vertė pečius kraipyti visus, o kartais sukeldavo aibę juokingų spėlionių. Galiausiai nugalėtojai tapo aiškūs ir saldus lobis atiteko išskirtinai vyriškai „Ovidys“ komandai.

Norime padėkoti žavioms ir balsingoms gimnazistėms Agnei ir Deimantei už nuostabius muzikinius kūrinius, kuriais jos papuošė mūsų viktoriną. Tikimės, kad šis renginys buvo puiki proga pasidžiaugti visų bendra sėkme ir draugišku, darniu bendravimu tarp gimnazistų. Juk ne materialus lobis yra tikslas, o pats didžiausias turtas yra žinios ir žmonės, kuriuos sutinkame savo kelyje. Jų pagalba ir savo žiniomis galime atrasti tikrąjį lobį – žinojimo ir pasitikėjimo savimi džiaugsmą.

Anglų kalbos mokytojos Ingrida Vaitkevičienė ir Indrė Benikienė