Paskutinio skambučio šventė @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paskutinio skambučio šventė

Kategorija: Renginiai

Kiekvienas pavasaris į mūsų širdis atneša ne vien žalumą, pienių šypsenas, paukščių čiulbesį, saulės skraistę, bet ir kviečia atsikvėpti po ilgų mokslo metų. Deja, atokvėpio sulauks ne visi. Abiturientams pavasaris – tai susikaupimo metas prieš vieną iš didžiausių gyvenimo išbandymų – brandos egzaminus. Tai laikas, per kurį dar gali nors kiek pakeisti savo likimą. Kaip ir pridera, kasmet prieš egzaminus vyksta viena gražiausių ir svarbiausių švenčių – Paskutinis skambutis. Mokinio gyvenime svarbiausi yra du skambučiai – pirmasis ir paskutinis…

Šiemet XLI abiturientų laidai Paskutinis skambutis, paskelbdamas nueito kelio pabaigą ir naujojo pradžią, priversdamas susimąstyti apie tai, kas nuveikta, išmokta, pasiekta, primindamas daug mokyklinių akimirkų, patyrimų ir atradimų čia, gimnazijoje, vienus priversdamas nusišypsoti, kitus – net ir ašarą nubraukti, Telšių „Džiugo“ gimnazijoje nuskambėjo gegužės 29 dieną.

Didžiulis abiturientų būrys su savo auklėtojomis pravėrė gimnazijos duris Paskutinei pamokai. Juos pasitiko vienuoliktokai, aukštai laikydami tradicines juostas, pro kurias dvyliktokai turėjo praeiti. Pasibaigus Paskutinei auklėtojų pamokai, aktų salėje visų jau laukė vienuoliktokai ir mokytojai, kurie parengė įsimintiną programą atsisveikindami su dvyliktokais. Sveikinimo ir palaikymo žodžius sakė gimnazijos direktorius, mokytojai, tėveliai, mokiniai. Visi linkėjo sėkmės ir ryžto, kurio labai reikės abiturientams ateity. Dvyliktokai, atsidėkodami mokyklos bendruomenei, paliko muzikinį sveikinimą, sukurtą IVb klasės mokinės Kamilės Mileikytės. Taip pat buvo perskaitytas abiturientų testamentas, kuriame paminėti visi gimnazijos mokytojai ir darbuotojai, jų įsimintiniausios frazės ar įpročiai.

Po renginio visi abiturientai susirinko parkelyje, kur kiekviena klasė pasodino po rododendrų krūmą, kuris liks priminimas abiturientams apie gimnaziją, o gimnazijai – apie XLI abiturientų laidą.

Viktorija