Paminėjome Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Paminėjome Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo jubiliejų

Kategorija: Informacija

2015 metų kovo 11-ąją sukanka 25 metai, kai buvo priimtas Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo aktas dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo. Šio jubiliejinio minėjimo proga kartu su nepriklausoma Lietuva augusi karta – mokiniai ir studentai – inicijavo akciją „Lietuvai ir man“. Mūsų gimnazistai, ypač pirmokai ir antrokai, bei dalis mokytojų aktyviai įsitraukė į šią akciją: per technologijų, pilietiškumo pagrindų, istorijos pamokas ir po pamokų pynė trispalves – geltonos, žalios ir raudonos spalvos – draugystės apyrankes, taip netradiciškai išreikšdami tautos vienybę. Gimnazijoje buvo nupinta 360 apyrankių. Daugiausiai bei gražiausiai apyrankes nupynusios mergaitės Rugilė Viršilaitė (IIa), Evelina Viržintaitė (Ib) ir Živilė Petkevičiūtė (Ib) kartu su Telšių rajono mokyklų moksleivių delegacija vyko į Vilnių, į Nacionalinę dailės galeriją, ir vežė net 3654 telšiškių nupintas apyrankes. Galerijoje apyrankėmis papuošė specialiai šiai akcijai paruoštą Gediminaičių stulpų konstrukciją. Atlikusi šią misiją, Telšių rajono delegacija pasigrožėjo Nacionalinėje dailės galerijoje esančia gausia XIX-XXI a. lietuvių dailininkų M.K.Čiurlionio, A.Žmuidzinavičiaus, P.Kalpoko darbų paroda, aplankė Valdovų rūmus, pasimėgavo Kaziuko mugės linksmybėmis, o pavakare dalyvavo delegacijų susitikime su šios akcijos globėja prezidente D.Grybauskaite, klausėsi „Biplanų“ koncerto.

Kovo 10d. 33 gimnazistai dalyvavo nacionaliniame konkurse „Lietuvos istorijos žinovas“. Šis konkursas taip pat skirtas Kovo 11-ajai. Juo siekiama prasmingai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo savo valstybe jausmą, skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes. Nugalėtojus paskelbsime vėliau.

Mokinių prezidentūrai vadovaujant, gimnazistai įsitraukė į pilietinę iniciatyvą „Gyvasis tautos žiedas“ gimnazijos kiemelyje sukurdami gyvą trispalvę apyrankę.

Džiugu, kad savo veiklos kasdienybėje radome laiko paminėti svarbią Lietuvai datą ir įgyvendinti visus mus telkiančias idėjas.

Vida Urlovaitė