Konferencija #SWITCH @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Konferencija #SWITCH

Kategorija: Informacija

Ankstyvą spalio 9-osios rytą Telšių miesto, tarp jų ir „Džiugo“ gimnazijos, vyresniųjų klasių moksleiviai išvyko į Vilnių, kur LITEXPO parodų rūmuose dalyvavo neįprastoje tarptautinėje konferencijoje #SWITCH.

Dvi dienas trukusi konferencija buvo suskirstyta į kelias dalis: viena iš jų buvo skirta jaunajai kartai, kuri, anot organizatorių, laikoma aktyvia, platesnio akiračio, su dideliu potencialu karta, kad ši sužinotų, kuo gyvena modernus pasaulis ir kaip tinkamai atrasti savo vietą, kita – verslininkams, šios dalies metu jie galėjo susitikti su itin sėkmingais pasaulinio masto verslininkais, pasisemti iš jų patirties ir įkvėpimo, gauti patarimų. Neatsiejama konferencijos dalis „Hakatonas“ – programavimo varžybos, kuriose dalyvavo ir mūsų gimnazijos moksleiviai, bei technologijų mugė, kurios metu buvo galima susitikti ir su žymių įmonių bei universitetų atstovais. Tai puiki proga įgyti patirties ne tik moksline, bet ir praktine prasme.

Konferencijoje dalyvavo įvairiausio rango žmonės: nuo moksleivio iki prezidento, verslo gigančių, tokių kaip Amazon, Microsoft, Walt Disney, Rovio, Nestle, Allegro, atstovų iš viso pasaulio, pasakojusių apie pasaulinės sėkmės sulaukusias įmones ir jų istorijas.

Taigi, praleidę turiningą dieną sostinėje, Telšių moksleiviai grįžo namo kupini įspūdžių ir idėjų, įkvėpti noro kurti ir tapti bene žymiausiais krašto žmonėmis.

Rugilė Komžaitė, IVB klasės mokinė