Integruotos literatūros pamokos @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Integruotos literatūros pamokos

Kategorija: Informacija

Šių metų pradžioje „Džiugo“ gimnazistai, gilindami lietuvių literatūros žinias bei ruošdamiesi brandos egzaminui ir paskatinti savo lietuvių kalbos mokytojų, žiūrėjo ir aptarė porą spektaklių, susijusių su privaloma lietuvių kalbos kurso programa.

Sausio 29d. mūsų gimnazistai stebėjo „Knygos teatro“ spektaklį, literatūros inscenizaciją  „Prabangos“ pagal Jurgio Savickio noveles iš rinkinio „Ties aukštu sostu“. Labai įtikinamai rašytojo vaizduojamą gyvenimą kaip teatrą ir žaidimą perteikė kūrybinė trupė, žymūs teatro ir kino aktoriai: Redita Dominaitytė, Eimutis Kvosčiauskas bei Virginija Kuklytė. Vasario 12d. gimnazistai žiūrėjo Andriaus Kaniavos spektaklį „Tūla ir kiti“ pagal Jurgio Kunčino romano „Tūla“ motyvus. Spektaklyje vaidino tik vienas aktorius, kuris sugebėjo pakerėti žiūrovus sukurdamas bohemiško ir įsimylėjusio menininko personažą.

Matyti spektakliai ir jų aptarimas padėjo literatūros tekstams suteikti vaizdumo, aktualumo, savo įspūdžius bei mintis galėsime pritaikyti rašiniuose.

Raminta