„Esame tas, ką valgome“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Esame tas, ką valgome“

Kategorija: Informacija

Šių metų kovo 23 dieną Klaipėdoje, „Vėtrungės“ gimnazijoje, vyko respublikinė mokinių projektinių, kūrybinių, tiriamųjų darbų konferencija ,,Pagaminta mokykloje". Mokykla sulaukė svečių iš Telšių „Džiugo“, Palangos senosios, Klaipėdos „Baltijos“, „Vėtrungės“, „Aukuro“, „Ąžuolyno“, „Žaliakalnio“, Hermano Zudermano bei Vydūno, Tauragės „Žalgirių“, Šilalės Simono Gaudiešiaus, Kretingos Jurgio Pabrėžos, Raseinių Prezidento Jono Žemaičio, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijų bei Mažeikių moksleivių techninės kūrybos centro. Taip pat į gimnaziją atvyko Virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas, kuris skatino gyvenime veikti tai, ko nori, ir siekti visų savo svajonių.

Ankstyvą pirmadienio rytą mes su anglų kalbos mokytoja Ingrida Vaitkevičiene, vos peržengusios Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijos slenkstį, iš karto pajutome šventinę atmosferą ir lengvą darbinį šurmulį. Po nuoširdaus ir draugiško konferencijos pradžios renginio mokiniai buvo suskirstyti grupėmis pagal paruoštus pristatymus. Mes patekome į „Pasaulio cukraus“ darbo grupę. Kitų grupių pavadinimai taip pat skambėjo intriguojamai – „Kūrybos meniu“, „Tyras žvilgsnis“ ir „Mokslo pipirinė“. Grupėse buvo galima susipažinti su įvairių valstybių maisto ruošimo tradicijomis, nacionalinių patiekalų receptais. Mes turėjome galimybę pasidalinti gimnazijoje vykdomo tarptautinio projekto „Antivirus 2.0” mintimis, idėjomis ir pasiekimais. Visus sudomino ir sužavėjo drauge su projekto partneriais išleista „Europos virtuvės knygelė“ (European Cookery Book), vykdomos įdomios veiklos ir projektui sukurtas tinklapis.

Po pristatymų aktų salėje vyko konferencijos apibendrinimas ir apdovanojimai. Smagu, kad mokyklai pavyko pritraukti verslo atstovų, kurie geranoriškai pasidalijo savo gaminiais ir įsteigė paskatinimo dovanas visiems dalyviams. Iš tiesų puikiai ir turiningai praleista diena suteikė patirties, naujų žinių ir gerų įspūdžių.

IIIb klasės mokinė Bernadeta Beržanskytė