„Džiuge“ skambėjo anglų poezija @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiuge“ skambėjo anglų poezija

Kategorija: Renginiai

Balandžio 4 d. mūsų gimnazijoje tradiciškai vyko atranka į rajono anglų kalbos skaitovų konkursą. Jėgas išbandyti galėjo visi I-IV klasių gimnazistai. Šių metų tema iš tiesų intriguojanti – „Gyvenimas yra iššūkis. Priimk jį“ (angl. “Life is a challenge. Accept it.”). Konkurso mokykliniame etape dalyvavo 12 moksleivių.

Kiekvienais metais anglų kalbos skaitovų atranka vyksta intensyviai ir iš keturių mokytojų sudarytai komisijai (anglų kalbos mokytojų Audronės Alšauskaitės, Daivos Mendeikienės, Violetos Siegienės ir Ingridos Vaitkevičienės) tikrai nėra lengva išrinkti laureatus, kurie atstovaus gimnazijai rajoniniame etape. Vertinimo kriterijai aiškūs ir objektyvūs: kalbos raiška, tarimo taisyklingumas, kūno ekspresija ir pasirinkto kūrinio sudėtingumas. Šiais metais gimnazistai pasirinko labai skirtingus kūrinius: nuo klasikinės iki modernios poezijos, bei kiekvienas atskleidė savo skirtingą temperamentą. Bendru komisijos sutarimu išrinkti trys mokyklinio etapo nugalėtojai: I vieta skirta Ernestui Zubavičiui iš IIa klasės (skaitė Alexandra Skiathitis "Keep on smiling", jį ruošė anglų kalbos mokytoja metodininkė Indrė Benikienė), II vieta teko Gabrielei Stripeikaitei iš Ia klasės (skaitė John Masefield „Sea-fever“, ją ruošė anglų kalbos mokytoja ekspertė Audronė Alšauskaitė) ir III vieta nominuota Kamilė Budreckytė iš Id klasės (skaitė Kylie Duke „War Why?“, ją ruošė anglų kalbos vyresnioji mokytoja Ingrida Vaitkevičienė).

Džiaugiamės, kad jauni žmonės ne tik skaito poeziją, bet ir mielai išbando jėgas varžydamiesi tarpusavyje dėl galimybės atstovauti mūsų mokyklai. Linkime sėkmės rajono anglų kalbos skaitovų konkurse, kuris vyks gegužės 14 d. Telšių Žemaitės gimnazijoje.

Anglų kalbos vyr. mokytoja Ingrida Vaitkevičienė