VIEŠNAGĖ PARODOJE „STUDIJOS-2014“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

VIEŠNAGĖ PARODOJE „STUDIJOS-2014“

Kategorija: Informacija

2014 m. vasario 6-8 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje vyko paroda „Studijos 2014“. Jos organizatoriai yra LR Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“. Parodos tikslas – padėti jauniems žmonėms savarankiškai apsispręsti, kokią specialybę rinktis studijuoti.

Vasario 7 d. parodoje dalyvavo ir mūsų gimnazijos III-IV klasių mokiniai. Gimnazistai susipažino su 193 mokymo organizacijomis iš 13 šalių. Lietuvos mokymo organizacijos – universitetai, kolegijos, profesinės mokyklos, kalbų kursus rengiančios bendrovės, užsienio mokymo įstaigos, karjeros konsultantai, verslo įmonės – dalyvavo tam, kad bendrautų su moksleiviais, sudomintų juos išradingai ir gyvai prisistatydami, mokytų jaunimą išsikelti tikslus, siekti jų, savarankiškai mąstyti, atsakingai planuoti savo ateitį ir vienoje vietoje rasti atsakymus į klausimus kur mokytis, kokią studijų programą pasirinkti ir, galiausiai, kur nuves kelias po studijų.

Visos naujienos iš parodos parvežtos į mūsų gimnaziją. Dabar skaitykloje sukaupta naujausia informacija apie studijas užsienio ir šalies universitetuose, kolegijose, profesinėse mokyklose. Kviečiame ateiti ir pasidomėti.

Socialinė pedagogė A. Lapinskienė