„Sniego gniūžtės“ stovykla Lieporiuose @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Sniego gniūžtės“ stovykla Lieporiuose

Kategorija: Informacija

Š.m. spalio 24-26 dienomis Telšių Žemaitės ir „Džiugo“ gimnazijų mokinės dalyvavo trijų dienų „Sniego gniūžtės“ stovykloje Šiaulių Lieporių gimnazijoje. Stovyklą organizavo ir visus užsiėmimus vedė Lieporių gimnazijos mokiniai, kuriems vadovauja mokyklos soc. pedagogė Ilona Atkočaitienė.

„Sniego gniūžtė“– tai jaunimo programa, kuri daugiausia dėmesio skiria prevencijai ir skatina kiekvieną iš mūsų priimti teisingus sprendimus. Be to, ji padeda ugdyti bendravimo, vadovavimo įgūdžius bei skatina linksmintis be svaigalų. Tai ypač aktualu šių dienų jaunimui. “Sniego gniūžtės” programą planuoja ir įgyvendina patys mokiniai. Jiems daug lengviau sukurti bendraamžiams patrauklią ir įdomią aplinką.

Stovykloje dalyvavo daugiau kaip 100 mokinių iš įvairių Lietuvos mokyklų. Merginos, grįžusios iš stovyklos, sakė: „Nors stovykloje dalyvavome pirmą kartą – tikrai vertėjo ten vykti. Susipažinome su daugeliu mokinių iš kitų mokyklų; bendravimas buvo labai nuoširdus ir šiltas; vyko daugybė užsiėmimų, žaidimų; įgijome daug naudingos patirties. Jei kada dar sužinosime, kad vyksta „Sniego gniūžtės“ stovykla, – sutiksime dalyvauti nedvejodamos“.

Psichologė Isidora Stonienė