Praktinis užsiėmimas apie lyderystę @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Praktinis užsiėmimas apie lyderystę

Kategorija: Renginiai

komandinisdarbas

Š.m. sausio 21 d. „Džiugo“ gimnazijos prezidentūros nariams ir I-III klasių seniūnams buvo suorganizuotas praktinis užsiėmimas apie komandinį darbą ir lyderystę.

Pirmoji paskaitos dalis prasidėjo dalyvių susipažinimu ir savęs apibūdinimu. Taip pat buvo papasakota apie komandų ir grupių skirtumus, lyderio vaidmenį komandoje. Po trumpos pertraukėlės visi sugrįžo atgal į skaityklą, kur buvo įtraukti į kelis aktyvius žaidimus komandinio darbo įgūdžiams ugdyti. Trečiojoje dalyje dalyviai buvo suskirstyti į dvi komandas. Vienos komandos užduotis buvo sugalvoti naujos mokinių savivaldos priėmimo sąlygas, antrosios – stebėti, ar visi įsitraukia į darbą. Po to komandos apsikeitė darbais ir padarė išvadas.

Užsiėmimą vedė projekto „Lyderystės laikas 2“ neformaliųjų lyderystės studijų dalyvės Gitana Piktužytė (Suaugusiųjų mokyklos mokytoja) bei „Džiugo“ gimnazijos etikos mokytoja Vilma Žutautienė ir anglų kalbos mokytoja Ingrida Vaitkevičienė. Per šią paskaitą mokiniai gavo daugiau žinių ir patirties dirbti komandoje, sužinojo, kokie vaidmenys būna komandose ir juos išbandė. Svarbiausia, jog dalyviai suprato: dirbant net ir mėgstamą darbą svarbu suvokti, kad tos komandos, kurias sudaro geresnius gebėjimus ir darbo įgūdžius turintys nariai, pasiekia laukiamų rezultatų.

Dalia Krauzaitė, IId kl.