Pilietiškumo ugdymo ir teisės pamoka @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pilietiškumo ugdymo ir teisės pamoka

Kategorija: Informacija

Kovo 4 d., po Kaziuko mugės ir žiemos išvarymo šventės gimnazijoje, Ia ir trečiokų teisės grupės mokiniai išvyko į Telšių raj. savivaldybę, kur pratęsėme pamokų ciklą apie savivaldą, jos institucijas ir funkcijas.

Visi buvome priimti savivaldybės salėje, kuri po rekonstrukcijos primena Lietuvos Seimo posėdžių salę: kiekvienas iš 27 Tarybos narių turi skirtą vietą, mikrofoną, balsavimo pultelį. Susirinkusius džiugiečius pasveikino Telšių raj. meras V.Kleiva. Jis pristatė Telšių rajono savivaldybę, jos pagrindines funkcijas, struktūrą. Papasakojo, kokiuose projektuose dalyvaujame, kokių laimėjimų yra pasiekęs mūsų rajonas. Pasidalino kelionės į Briuselį įspūdžiais, kur buvo įteiktas apdovanojimas už geriausią videofilmuką apie mūsų Telšius ir jų patrauklumą turistams ir vietiniams gyventojams. Meras pasidžiaugė gražiu Telšių jaunimu ir atvirai atsakė į mūsų užduotus klausimus. Trumpai apie savo darbo paskirtį papasakojo Vyriausybės atstovė Loreta Bagdonavičienė.

Susitikimui įpusėjus mūsų gimnazijos mokiniai įsidrąsino, todėl daugiausiai klausimų sulaukė Telšių administracijos direktorius Saulius Urbonas. Jam teko atsakyti, kaip pats teigė, į ne visai patogius klausimus. Gimnazijos pirmokai išdrįso paklausti apie numatytą ,,Džiugo“ gimnazijos finansavimą, kada ir kaip bus sprendžiamas rūbinių klausimas. Gavome patikinimą, kad šis klausimas tikrai bus išspręstas. Administracijos direktorius papasakojo apie jau vykdomus ir naujus projektus Telšiuose, kurie turėtų dar labiau puošti, gražinti mūsų gimtąjį miestą. Gimnazistai klausė apie laisvalaikio zonas Telšiuose: kada turėsime krepšinio aikštelę, futbolo aikštyną, kino teatrą. Išgirdome apie ketinimus statyti ledo areną, tiesti naują geležinkelio liniją, įrengti Telšių ,,Šveicariją“, diskutuojama, kaip rekonstruoti Respublikos gatvę.

Tikimės, kad visi šie planai bus įgyvendinti. Gražės ir mūsų gimnazija, ir mūsų miestas. O mums, mokytojams ir mokiniams, reikia kuo geriau dirbti savo darbą – mokyti ir mokytis. Tuo prisidėsime prie Telšių klestėjimo ir patrauklumo.

Istorijos mokytoja Nomeda Laukaitienė