Pamoka antrokams apie Lietuvos partizaninį karą @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Pamoka antrokams apie Lietuvos partizaninį karą

Kategorija: Renginiai

Šių metų kovo 7 dieną gimnazijos aktų salėje vyko integruota pilietiškumo pagrindų – lietuvių kalbos pamoka antrokams apie lietuvių partizanų kovas „Mano dienos nebūtin pasvirę“ (B. Krivickas). Lietuvos partizaninis karas 1944 – 1953m.“ Į netradicinę pamoką buvo pakviesti šį sudėtingą laikotarpį išgyvenę žmonės: 1951 m. tremtinė Alina Steponavičienė, Laisvės kovų dalyvis Zenonas Jaška bei Vytautas Kybartas, KASP savanoris, besidomintis Lietuvos istorija.

Mokiniai skaitė pranešimus, analizavo istorinius faktus ir partizanų kūrybą: dienoraščius, poeziją, pogrindžio spaudą, klausėsi Zenono Jaškos atsiminimų. Klausydamiesi laisvės kovų dalyvio prisiminimų, savo bendraamžių pranešimų, atlikdami užduotis, kartu dainuodami partizanų dainas, gimnazistai galėjo rimčiau ir išsamiau susipažinti su partizaniniu karu Lietuvoje. Svečiai atsinešė ir gimnazistams parodė unikalių daiktų: partizanų maldaknygę, kurioje buvo surašytos maldos, skatinančios neprarasti tikėjimo net sunkiausiomis akimirkomis, už artimuosius ir už tėviškę, bei savadarbę tabokinę. Mokiniai apžiūrėjo knygų apie laisvės kovas parodą: knygas galima rasti gimnazijos bibliotekoje.

Ši integruota pamoka netradiciniu būdu mokė antrokus apie partizaninį karą Lietuvoje, ne tik pagilino dalykines žinias, bet ir suteikė progą pamatyti Lietuvos didvyrius savo akimis.

Bernadeta Beržanskytė, IIb kl.