KALĖDINIO RYTMEČIO ŠVENTĖ „DŽIUGE“ @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

KALĖDINIO RYTMEČIO ŠVENTĖ „DŽIUGE“

Kategorija: Informacija

Jau praėjusių (2013) metų gruodžio 20-osios rytą mokiniai, mokytojai ir svečiai rinkosi į išpuoštą aktų salę (nuoširdžiai dėkojame mokytojoms Danutei Narkienei ir Danutei Vaitikaitienei bei jų pagalbininkams). Kaip ir kiekvienais metais prieš pat mokinių žiemos atostogas šventinį koncertą – siurprizą mokyklos bendruomenei ruošė menų mokytojai bei būrelių vadovai (Inga Dokšienė, Rasa Urbonienė, Adolfas Lukošius, Rasa Veitienė). Jau nuo septintos ryto jaunieji dainininkai, artistai, šokėjos rinkosi į salę, ruošėsi renginiui, repetavo, o du operatoriai – nykštukai rūpinosi, kad muzika ir mikrofonai nepavestų.

Nors už langų nebolavo sniegas, tačiau scenoje spindinti eglutė, karpiniai ant langų, išpuošta salė ir scena, didžiulis adventinis vainikas (tikybos mokytojos Renatos Mončytės dovana) tikrai nuteikė šventiškai didžiulio stebuklo laukimui. Renginį pradėjo gimnazijos direktorius Mindaugas Sabaliauskas, pasveikinęs visus su artėjančiomis šventėmis ir pristatydamas garbų svečią – vyskupą Liną Vodopjanovą. Šiltai pasveikinęs gimnazistus ir visą mokyklos bendruomenę, vyskupas pakalbėjo apie dvasinius, reikalaujančius vidinės drausmės ir susikaupimo dalykus, palinkėjo gražių švenčių, laimingų metų.

Po trumputės oficialiosios dalies prasidėjo meninė programa, nukėlusi žiūrovus į gerai visiems žinomą H.K.Anderseno pasaką „Mergaitė su degtukais“. Norėdama pasišildyti varguolė vis brėždavo degtuką uždegdama Vilties, Tikėjimo, Ramybės ir Meilės žvakes. Kol pasakos herojė šildė rankas, žiūrovai klausėsi ansamblio, solisčių, gitaristų, grožėjosi nuostabiu šokėjų pasirodymu, o scenoje prie kalėdinio stalo šeima sekė graudžią, bet gražią pasaką. Džiugu, kad ši pasaka baigėsi laimingai – varguolę laiku pamatė ir pasikvietė į šiltus ir mylinčius namus.

Audringi plojimai, direktoriaus padėka, gražūs palinkėjimai – taip baigėsi paskutinis kalendorinių metų renginys mūsų gimnazijoje. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad turime ką ir kam parodyti. Tad laimingų ir turiningų metų!

Organizatoriai