„Džiugo“ maironiečiai – Trečiojo amžiaus universitete @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

„Džiugo“ maironiečiai – Trečiojo amžiaus universitete

Kategorija: Informacija

Artėjant metų sandūrai, lankėmės Trečiojo amžiaus universitete (TAU ), Telšių filiale. Saviraiškos fakulteto dekanė Irena Radzienė, ilgus metus dirbusi lietuvių kalbos mokytoja „Džiugo“ gimnazijoje (tuometėje 5-ojoje vidurinėje), pakvietė mus į literatūrinę popietę „Žodį galima apipinti majestotišku vainiku“.

Per literatūrinę popietę, skirtą rašytojų Vinco Mykolaičio – Putino, Kristijono Donelaičio jubiliejiniams bei Tarmių metams paminėti, skambėjo prasmingi žodžiai, skatinantys susimąstyti apie tai, kas svarbiausia žmogui: draugystę, gerumą, atlaidumą, pasiaukojimą, įsiklausymą į savo vidinį balsą bei darnų santykį su pasauliu. Martyno Mažvydo, Kristijono Donelaičio, Simono Daukanto, Motiejaus Valančiaus, Antano Baranausko, Jono Mačiulio – Maironio, Vinco Mykolaičio – Putino bei kitų rašytojų mintys priminė mums, XXI a. žmonėms, jog žmogui Kūrėjas dovanoja daug būties stebuklų, tik reikia mokėti juos įžvelgti.

Apie prasmingas būties akimirkas šioje literatūrinėje popietėje kalbėjo ir „Džiugo“ gimnazijos maironiečiai – antrokės Gabija Andrijauskaitė, Bernadeta Beržanskytė, Aurelija Ruikaitė ir ketvirtokai Tomas Bumblis, Dovydas Gusarovas, Edvinas Gintalas – skaitydami Marcelijaus Martinaičio biografinės esė „Didžioji priartėjimo šviesa“ ištraukas iš knygos „Prilenktas prie savo gyvenimo“.

Dalyvavimas Saviraiškos fakulteto organizuotoje popietėje iš renginių ciklo „Kartos keičiasi vertybėmis“ buvo naudinga patirtis moksleiviams. Maloniai nustebino senjorių kūrybingumas, puiki iškalba ir nuoširdumas bei svetingumas. Kaip sakė ketvirtokas Edvinas, gera buvo jausti tokias šiltas emocijas. Jam pritarė ir kiti popietėje dalyvavę maironiečiai. O Trečiojo amžiaus universiteto direktorė Regina Valerija Chmieliauskienė padėkojo „Džiugo“ gimnazistams už literatūrinę kompoziciją ir pakvietė paraginti pažįstamus senjorus tapti TAU studentais.

Be to, labai smagu šiame renginyje buvo pasimatyti ir su „Džiugo“ mokykloje dirbusiomis pedagogėmis – direktore, tikybos mokytoja Justina Vitkiene ir kūno kultūros mokytoja Dalia Doveikiene.

Lietuvių kalbos mokytoja, maironiečių vadovė Aušra Ramančauskienė