Veiksmo diena Vilniuje @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Veiksmo diena Vilniuje

Kategorija: Informacija

Lapkričio 21 dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centro buvome pakviesti į netradicinį renginį, kuris užbaigė Visuotinę švietimo savaitę. Nacionalinis Visuotinio švietimo savaitės koordinatorius – LR Švietimo ir mokslo ministerija.

Ankstų ketvirtadienio rytą 4 gimnazistai iš IIe klasės: Agnė, Emilija, Julius ir Karolis, kartu su klasės vadove ir etikos mokytoja Vilma Žutautiene išvyko į Vilnių dalyvauti Veiksmo dienoje „Šok į tvaraus gyvenimo stilių!“, kurios metu vyko visuotinės akcijos „Maisto bankas“ veiklos pristatymas, kūrybinės dirbtuvės „Vartok kitaip“, „Pasaulis ir aš“, interaktyvus užsiėmimas „Labas, aš esu Europos pilietis“.

Pasitarę nusprendėme, kad dalyvausime kūrybinėse dirbtuvėse „Pasaulis ir aš“. Renata Dambrauskaitė-Pėželienė, Neformaliojo švietimo asociacijos „Jaunimo akademija“ vykdomo Vystomojo bendradarbiavimo projekto „Pasaulis ir aš“ vadovė, LVJC metodininkė, programos „Veiklus jaunimas“ konsultantė, respublikinių ir tarptautinių tolerancijos projektų organizatorė, talentinga aktorė ir režisierė, organizavo šias kūrybines dirbtuves ir aktyviais metodais (darbu grupėse, žaidimais „Karštoji kėdė“, „Globingo“, viktorina „Chaos game“ ir kt.) padėjo mums pasijausti globalaus pasaulio piliečiais, suvokėme sąsajas tarp skirtingų pasaulio šalių ir supratome, kaip mūsų veiksmai gali prisidėti prie besivystančių šalių gerovės. Užsiėmimą aktorė baigė A. de Sent-Egziuperi žodžiais: „Tu pasidarai amžinai atsakingas už tą, su kuo susibičiuliauji. Tu atsakingas už savo rožę. Tu atsakingas už visa, kas vyksta aplink Tave, kas gera ir kas bloga. Tu negali likti abejingas tam, kas dedasi pasaulyje. Tave jaudina visi žmonių vargai, džiaugsmai ir nelaimės… Jei Tau rodosi, kad blogio ir gėrio kova vyksta kur nors toli ir Tavęs neliečia, žinok, kad ta kova – ir Tavo reikalas“.

Po interaktyvių užsiėmimų mūsų laukė arbata su gardžiomis bandelėmis bei smagus Svaro ir DJ Mamania koncertas, privertęs pajudėti ir, įsiklausant į dainų tekstus, dar kartą susimąstyti apie savo ir kitų gyvenimą, asmeninę atsakomybę už tai, kas vyksta aplink.

Vilma Žutautienė