Užsienio kalbų konkursams nuvilnijus @ Telšių „Džiugo“ gimnazija
Mokykla žiemą
Gimnazijos 40-etis

Užsienio kalbų konkursams nuvilnijus

Kategorija: Informacija

AmberstarJustas Meškys

Kaip kiekvieną pavasarį baltais žiedais pasipuošia obelys, taip ir mūsų gimnazija pasipuošia gausiu būriu nugalėtojų iš pačių įvairiausių užsienio kalbų konkursų. Džiaugiamės ir didžiuojamės tais, kurie rado laiko, noro, įdėjo pastangų, pasitelkė kūrybiškumą, prisiminė ir pritaikė tai, ką išmoko.

Gimnazisto Justo Meškio (Id) aprašyta „optinio žymėjimo“ technologija VI-ajame kasmetiniame rašinių, skirtų DNR dienai paminėti, konkurse atnešė jam pergalę – gimnazistas tapo vienu iš nacionalinio etapo laimėtojų. Konkursui pasiruošti paskatino ir palaikė anglų kalbos mokytoja A. Alšauskaitė.

Į rajoninį skaitovų konkursą anglų kalba išleidę gimnazistų būrį net neabejojome, kad „Džiugo“ gimnazijos vardas bus minimas tarp nugalėtojų. Šiemet Žemaitės dramos teatre vykusiame konkurse iškovotos net dvi pergalės – tarp individualių skaitovų II – ąją vietą užėmė charizmatiškasis Matas Gimbutas (IIa, mokyt. A.Alšauskaitė) su muzikaliu eilėraščiu „Tarantella“ bei nugalėtoja tapo gimnazistų Justo Kniuro (IIIa), Egdūno Šimkaus (IIIc) akomponuojamų Luko Pociaus (8c) meninė kompozicija „Music Is Life“ (liet. „Muzika yra gyvenimas“). Konkursui gimnazistus ruošė mokytoja D. Mendeikienė.

Mokantis bet kokią užsienio kalbą svarbu išmanyti ir tos šalies istoriją bei kultūrą. Tuo kasmet įsitikina dalyvaujantieji atvirame tarptautiniame internetiniame anglų kalbos projekte „Amber Star“. Šiais metais savo žinias įsivertino 38 gimnazistai. Tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygiu I-ąją vietą užėmė gimnazistė Gintarė Rupšytė (IIIa, mokyt. R.Blaževičienė), kuri teisingiausiai atsakė į 100 minučių testo klausimus ir pademonstravo puikias žinias bei įgūdžius. Gintarės ir mokyklos laukia vertingos dovanos nuo konkurso organizatorių.

Nuvilniję vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo rengiami projektai „Tavo žvilgsnis“ ir „Kalbų kengūra“ taip pat suteikė progą garsinti „Džiugo“ gimnazijos vardą bei pasidžiaugti mūsų gimnazistų žiniomis, kūrybiškumu, atskleidė ne vieną naują talentą. Vertimų ir iliustracijų „Tavo žvilgsnio“ nugalėtojų būrys itin gausus – net 30-iai gimnazistų skirti diplomai už labai gerai įvertintą vertimą (22-iems iš anglų kalbos, 8-iems iš rusų kalbos), 4 gimnazistėms skirti diplomai už labai gerai įvertintą teksto iliustraciją, tai – M.Venckutė, A.Kazlauskytė, N.Dargvilaitė, R.Vėlavičiūtė. Ir tai dar ne viskas. Gimnazisto Vytauto Lukoševičiaus (IIa, mokyt. R.Blaževičienė) vertimas iš anglų kalbos pateko į projekto dalyvių kūrybos almanachą. „Kalbų kengūros“ padėkos raštais apdovanoti 20 „Džiugo“ gimnazistų (19-kai anglų k., 1-am rusų k.), o Ernestai Arošiūtei (8b, mokyt. I.Benikienė) šiais metais pasisekė labiausiai – jai įteiktas Sidabrinės Kengūros diplomas. Prie gimnazistų pergalių prisidėjo darbščios ir kūrybingos užsienio kalbų mokytojos, kurios skatino dalyvauti, padėjo pasiruošti, konsultavo ir palaikė savo mokinius, tai – I.Benikienė, A.Alšauskaitė, I.Vaitkevičienė, R.Galinauskienė, D.Mendeikienė, R.Vidrinskienė, V.Norkienė, V.Siegienė, R.Blaževičienė.

Konkursai lauks ir kitais mokslo metais, todėl kviečiame visus mokytojus ir mokinius aktyviai juose dalyvauti, išbandyti ir pasitikrinti save, juk ateitis priklauso kūrybingam žmogui ir jo naujoms idėjoms.

Užsienio kalbų mokytojų metodinės grupės pirmininkė Rasa Blaževičienė